Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:50 19.08.2022 Ванільне морозиво з пармезаномЯ називаю такі поєднання смаків "для кулнарних збоченців" - їх не всі розуміють, не всі навіть наважуються спробувати, а от після спроби ситуація розвивається як з оливками - ти йдеш в один з таборів, або "так", або "ні". Я обожнюю морозиво, обожнюю сир, тому такі симбіози вітаю з радістю, в записничку вже є один такий рецепт для гурманів
600мл молока 200г сметани 25% 4 жовтки 120г цукру 50гр. тертого пармезану стручок ванілі (або пакетик ванільного цукру)
Молоко вилити у сотейник. Стручок ванілі розрізати, вискоблити і додати все до молока. Довести до кипіння і дати настояти близько 30 хвилин під кришкою, потім видалити стручок. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, настоювати нічого не потрібно. Жовтки із цукром збити у пишну світлу масу. Молоко знову (якщо воно зі стручком) сильно нагріти і тонким струмком ввести у збиті жовтки. Перелити в сотейник і уварити на середньому вогні до загустіння при постійному помішуванні. Зняти з вогню, охолодити та процідити. Залишити підготовлену суміш на ніч у холодильнику, накривши плівкою в контакт. Охолоджену масу змішати зі сметаною та пармезаном до однорідності і перелити в морозивницю. Готувати згідно інструкції. Потім перекласти в контейнер і в морозилці дозаморозити не менше 2 годин. Як варіант подачі можна додати до морозива грильяж. Тетяна Хвиль Переглядів: 2503
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |