Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:18 24.08.2022 Баклажан-кебаб в духовціДуже смачна страва турецької кухні, я б сказала - корсина страва, оскільки ніхто не заперечить, що поєднання овочі-м'ясо є ідеальним. Звісно, ніхто не забороняє доповнити це буяння смаків келихом червого вина і запахним лавашем. Рецепту як такого немає. Вказую лише інгредієнти, так як точні їх пропорції залежать від того, скільки штук баклажанів-кебабів ви захочете зробити.
У баклажанів обрізати краї. Кожен баклажан одягнути на шпажку, намагаючись, щоб вхід та вихід палички були по центру. Розрізати баклажан ножем по спіралі, починаючи від верху з товщиною витка приблизно 2 см. Розрізати до дерев'яної палички, на яку одягнений баклажан. Розрізані таким чином баклажани покласти в миску з холодною, солоною водою на півгодини, придавивши зверху тарілкою, щоб не спливали. Поки баклажани будуть віддавати свою гіркоту воді – зайнятися фаршем. Фарш готується звичайнісіньким способом. Прокрутити м'ясо на м'ясорубці, додавши до нього часник та цибулю. Потім додати до м'яса приправи і сіль до смаку, яйце і добре вимісити фарш. Баклажани вийняти з води, витерти воду і акуратно та щільно заповнити проміжки між витками фаршем. Приготовлені таким чином баклажани злегка обсмажити, перевертаючи на сковороді на олії. Потім викласти їх на лист, застелений пергаментом. Накрити фольгою і відправити в попередньо розігріту до 200 С духовку на півгодини. Наприкінці готування фольгу зняти і за необхідності підрум'янити кебаб. Подаємо відразу. Тетяна Хвиль Переглядів: 2193
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |