Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24625)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3988)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3516)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3339)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3314)

Закуска із запечених баклажанів (3266)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3162)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3052)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3098)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3036)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2991)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2875)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Закуска із запечених баклажанів
Тетяна Хвиль

15:59 01.08.2022

Закуска із запечених баклажанів

Як щодо турецької кухні? Тим більше в сезон баклажанів без неї точно не обійтися. Почати пропоную з легкої закуски-салату із запечених баклажанів та йогурту.

На 4 порції:

баклажани, якщо дрібні – 5 штук, великі – 2-3 шт.

оливкова олія - 1-1,5 ст.л.

йогурт (густий, турецький) - 3-4 ст.

часник - 2 зуб.

сіль, перець чорний мелений - за смаком

м'ята сушена - за смаком

паприка пластівцями — до смаку.

Баклажани помити, обсушити, наколоти ножем у кількох місцях по поверхні, і покласти на деко, застелений фольгою (щоб потім менше було відмивати деко). Хвостики не відриваємо, потім зручніше буде чистити, тримаючись за хвостики. Духовку нагріти до 220 градусів та запікати баклажани приблизно 45-60 хвилин. Чому приблизно тому, що розмір баклажанів у всіх різний, у когось більше, у когось менше. Запікаємо до м'якості, не забуваємо в середині запікання перевернути баклажани на інший бік. Готові баклажани вийняти з духовки, зняти зверху трохи шкірку, і за допомогою столової ложки вийняти всю м'якоть, якщо є кісточки видалити. М'якоть дрібно нарубати ножем. Саме нарубати, а не пробити у блендері! Нарубану м'якоть покласти в миску, влити оливкову олію, сіль, перець до смаку, перемішати. В баклажани додати натертий часник, заправити йогуртом, скуштувати ще на сіль - якщо потрібно досолити, і прибрати в холодильник на кілька годин. Салат повинен настоятися, так краще розкриються смаки! Подача – такий салат подається на плоскій тарілці. На тарілку викласти охолоджений салат, столовою ложкою зробити гарні борозенки, посипати зверху сушеною м'ятою, пластівцями перцю (трохи чилі, трохи паприки) і подавати.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 3267


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (5)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (6)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (8)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (8)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (32)
...
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (13)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (32)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (57)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.