Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:40 26.11.2018 Пиріг з грецькими горіхамиЯ уже вышла из того возраста, когда переживаешь, что о тебе подумают другие… Пусть теперь другие переживают, что о них подумаю я … Всі, хто більше-менш цікавиться кондитерським мистецтвом знають про beurre noisette – коричневе масло. Це дуже цікавий інгредієнт, незамінний при випічці фінансьє, бісквітів, мадлен. У нас фінансье вже такі були, але ж немає меж для фантазії, тому сьогодні пиріг, дуже смачний, дуже ароматний, дуже добре зберігається і, що важливо, дуже економічний. Шматочок такого пирога обов»язково сподобається вашим рідним, особливо в таку брудно-листопадову погоду. На форму 22см: 140гр. масла вершкового 180гр.цукру 280гр. борошна 1 яйце 8гр.розпушувача 10гр.ванільного цукру 2гр.кориці 100гр. сметани 10-20% 100 гр. грецьких горіхів Для початку масло розтоплюємо на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин, до отримання приємного коричневого кольору і аромату фундука, на дно каструлі осядуть чорні платівці – це нормально. Акуратно зливаємо масло в миску, щоб не потурбувати осад. Як тільки масло кілька хвилин охолоне, додаємо цукор і яйце і збиваємо до отримання світлої пухкої маси. Потім додаємо сметану, борошно і розпушувач, вийде доволі густа маса. Горіхи подрібнюємо з ванільним цукром, корицею. Треба зробити так, щоб утворилися шматочки різного розміру. Це можна зробити в ступці, а можна покласти все в пакет для заморожування і пройтися кілька разів скалкою. Викласти половину тіста, присипати половиною горіхової суміші, далі знову тісто і зверху все присипати залишками горіхів. Випікаємо при 160С 50-60 хвилин, до проби на суху паличку. Готовий пиріг можна верху присипати цукровою пудрою. Зберігається до тижня в герметичній коробці. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 776
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |