Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 22:06 13.10.2016 Експрес «Наполеон»Мужики вечно обещают перевернуть горы ради женщины, и что? Я вот не видела ни одной перевернутой горы. Завтра свято розуму, сили, мужності, відваги, турботи і доброти, саме таким на мою думку і має бути справжній чоловік, а ще люблячим і веселим. Все це можемо відкрити в будь-якому чоловікові ми, прості жінки, в нас такі здібності закладені природою, все остальне приходить з досвідом. Я сьогодні з рецептом прекрасного кондитера Думітру Бойку, переглянула кілька передач з його участю і пропала, настільки класно, легко і просто він подає свої рецепти, що я сиділа з відкритим ротом, а потім називала себе не дуже гарними словами, оскільки записала лише один рецепт, але який! Це торт «Наполеон», експрес-приготування, а так як цей торт я дуже люблю, то відразу і приготувала, як же ж це смачно! Я за три дні вмолола половину торта (робила на всю порцію), їла, ставала на вагу і знову їла, тепер боюсь повторювати, бо не зможу зупинитися. Ніжне, листкове тісто і невагомий крем «Дипломат» з цитрусовою ноткою всього лише за дві години «під ключ». На форму 24см: Тісто: 500гр.борошна 300гр.масла холодного 1 жовток 1ст.л.оцту 9% 100мл води холодної Крем «Дипломат»: 500мл молока 4 жовтка 1ст.цукру 1ст.л.крохмалю 300мл вершків від 33% Цедра одного лимона
Спочатку робимо тісто: пробиваємо блендером масло з борошном до утворення крихт, додаємо жовток, і воду з оцтом, швиденько замішуємо тісто, буквально просто ліпимо кулю. Кладемо тісто в пакет і в холодильник на одну годину. Для крему доводимо половину молока до кипіння. Другу половину змішуємо з крохмалем, жовтками, цукром та цедрою, всю цю суміш додаємо до гарячого молока, і заварюємо на маленькому вогні до густого стану. Перекладаємо крем в іншу миску, ставимо в холодну воду і охолоджуємо, постійно помішуючи. Вершки збиваємо до стійких пік, додаємо до холодного крему, обережно вимішуючи. Готовий крем зберігаємо в холодильнику. Охолоджене тісто розкачуємо, вирізаємо коржі потрібного розміру, перекладаємо коржі на деко, яке нічим не змазуємо. Кожен корж наколюємо виделкою, щоб не дуже здувалися. Випікаємо 5-7 хвилин при 200С° до золотистого кольору. Охолоджуємо . В мене вийшло 5 коржів, а обрізки я пустила на посипку.Тісто не відрізняється від класичного. В правильному «Наполеоні» висота крему в два рази більша ніж висота коржа, оскільки частина крему має увібратися в тісто. Тому щедро промазуємо кожен корж кремом, обсипаємо готовий торт крихтами і маємо два варіанти: якщо ви прихильники хрумкого, розсипчастого торта, де тісто з кремом ледь знайомі, то подаєте до столу відразу, а якщо любите просочені, «мокрі» торти, де тісто з кремом вже поєдналося – зачекайте кілька годин. Ми поєднували – починали їсти відразу, і було нам смачно, їли наступного дня, і було нам щастя. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 933
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |