Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 18:10 23.09.2013 Імператорський вибір: готуємо «Наполеон»Не дуже подобається мені така сльотава погода, особливо на вихідних, настрою немає, робити нічого не хочеться, але щоби не капати на мізки чоловіку (ні за що, просто так, бо немає в мене настрою), спромоглася на торт, не такий щоб складний а «Наполеон». Дуже люблю робити листкове тісто, але останнім часом працюю тільки з дріжджовим (роблю круасани), а от таке улюблене якось загубилося, саме час згадати, поєднати приємне (смачний торт) з корисним (підняти собі настрій). В неповний стакан холодної води вибиваємо одне яйце, щіпку солі, щіпку лимонної кислоти, розміщуємо, виливаємо в миску, де нас чекають 2 ст. муки (я знову неважну муку купила, тому мусила просіювати), замішуємо тісто, кладемо в поліетиленову торбинку і залишаємо його на 30 хв. в холодильнику. Тим часом 250 г масла (я брала саме масло, не маргарин і не спред) розминаємо зі 3 ст.л. муки , це дуже легко робиться, і також кладемо в холодильник. За півгодини дістаємо наші торбинки з тістом і починаємо розкатку: перше тісто розкатуємо прямокутником і викладаємо на нього масляне тісто (я його трішки побила скалкою), потім закриваємо конвертиком, розкатуємо в одному напрямку (вздовж). У мене стіл не дуже великий тому я трохи розкатувала вверх-вниз, а потім переклала впоперек і уже качала зліва-направо, не порушуючи напрямку. Розкачали, склали книжкою і поклали на 20 хв. в холодильник. Процедуру складання-розкатки повторити 3-4 рази ( кого на що вистачить), я робила 4. Потім робимо коржі довільної форми, вийде 10 коржів (один, правда, з обрізків, – я пустила його на обсипку). Крем на Ваш смак, у мене класичний заварний. Торт виходить великий, смачний, майже такий, як робила мама (але у неї все одно смачніший). Готувати легко!!! Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 967
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |