Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:10 07.12.2015 Quarkstollen (творожний штоллен)Как учил меня папа: - Помни, доченька, ты - девочка! Никакой агрессии...- бей и улыбайся! ))) Що може бути краще, приємніше і добріше за новорічно-різдвяну випічку? Тільки новорічно-різдвяна випічка – від підготовки до завершальних штрихів. А як приємно дарувати такі вироби! Відразу відчувається святковий дух. Я сьогодні зі штоленом, обожнюю їх пекти, запаковувати, презентувати, причому це настільки проста випічка, що я не розумію, чому штолен вагою в 500гр.коштує 99грн. (бачила в Метро, думала, що він з марципаном, так ні - звичайний). На один штолен вагою 750гр. (спеціально важила, для подарунків краще розділи на два штолена): 60гр. масла 60гр.цукру 1яйце 280гр.борошна 125гр.творогу 1ч.л. розпушувача 1ч.л. ванільного екстракту 150гр.сухофруктів (у мене вишня і родзинки) Для оздоблення: 30гр.масла 70гр.цукрової пудри
Штолени – це витримана випічка, тобто витримується вони протягом 2-3 тижнів, для розкриття смаку та аромату Але для цього треба сухофрукти замочити в алкоголі, ідеально для цього підходить ром, та ціна на нього така, що краще вже брати щось інше – це може бути і коньяк, і лікер, і вино з яскравим смаком. Я замочила літрову банку міксу сухофруктів в коньяку для різдвяного кексу, так двічі на день відкриваю і нюхаю – це казкові аромати, а колір!!! Мої домашні цукати, курага, вишня, клюква та навіть прості родзинки стали такого яскравого кольору, що просто нереально, та про це наступного тижня. Для штолена я замочую сухофрукти в апельсиновому соці, або бергамотовому чаї, тому що я їх не зберігаю, готую і відразу передаю, так як це для дітей. Отож, масло кімнатної температури збити з цукром до кремоподібного стану, додати яйце, ванільний екстракт, творог, ще раз добре збити. Додати замочені сухофрукти, просіяти зверху борошно з розпушувачем, замісити тісто. На папері для випічки розкачуємо тісто овалом, ребром долоні ділимо овал на дві нерівні половинки. Меншу половинку закладаємо на більшу. Ставимо духовку при 200С° на 10 хвилин, далі зменшуємо вогонь до 170С° і печемо ще 45-50 хвилин. Готовий, гарячий штолен щедро змазуємо розтопленим маслом, а зверху присипаємо цукровою пудрою товстим шаром. По-перше, це новорічно-гарно, а по-друге, збереже наш штолен від висихання. Даємо повністю охолонути, загортаємо у фольгу і в прохолодному місці зберігаємо: алкогольний варіант – 2-3 тижні, безалкогольний -1 тиждень. Надзвичайно ароматна випічка з святковим настроєм просто зобов’язана бути на кожному столі! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 822
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |