Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17179)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2089)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1784)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1724)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1547)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Французький сніданок №2
Тетяна Хвиль

23:30 11.05.2015

Французький сніданок №2

Вот говорят: "Счастье тебя обязательно найдет!"Не пойму, или я так офигенно прячусь, или оно меня как-то хреново ищет

Під час довгих вихідних завжди хочеться зробити всього і багато, а насамперед – добре відпочити, тим більше, що погода радує. Ми з чоловіком, наприклад, встигли з’їздити в невеличку подорож, а ще я його (ну і себе заодно) порадувала смачним сніданком. Це ще один варіант французького сніданку, точніше не самого сніданку, а ще один рецепт круасанів. Я так розумію французів – хрусткий, ще теплий круасан, який дурманить ароматом вершкового масла, на ньому апельсиновий конфітюр, і це все під філіжанку кави з молоком. Після такого весь день заряджений на позитив, успіх та перемогу. А рецепт-то настільки простий, що навіть немає про що говорити. Але я скажу і покажу.

На 16 штук круасанів:

500гр.борошна

250гр.масла (найкращого, який тільки зможете знайти)

50гр.цукру

1 яйце

10гр.солі

14гр.свіжих дріжджів

100мл молока

180гр.води

Розтираємо дріжджі з цукром, розмішуємо з теплим молоком (я брала половину, другу розмішала з водою), просіюємо борошно в миску, додаємо розчинені дріжджі і сіль. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи воду. Вимішуємо хвилин 15 при ручному замішуванні і 5-7 хвилин при машинному. Тісто буде м’яким та ніжним. Формуємо кулю і кладемо в миску, затягуємо плівкою. Ставимо в холодильник на 2 години.

Тим часом виймаємо масло, щоб воно набуло кімнатної температури, але не розтало.

Тісто не сильно підніметься, так і має бути. Розкатуємо тісто прямокутником (ну хоча би приблизно). Масло скалкою ніжно вибиваємо теж в прямокутник, але менший. Кладемо на тісто, загортаємо конвертом і розкатуємо. Нагадую, розкатка має бути виключно в одну сторону, або зверху-вниз, або зліва-направо, як кому зручніше. Розкатуємо обережно, щоб тісто не порвалося, і масло не вилізло. Розкатаний пласт складаємо втричі і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Це називається тураж, таких туражів має бути не менше трьох. З кожним разом можна побачити, як тісто збільшується в об’ємі.

Тісто останній раз розкатуємо в пласт не більше 1 см товщиною. Нарізаємо трикутниками, в основі кожного трикутника робимо маленький надріз і закручуємо в круасан. До речі, правиль закручений круасан має сім витків, у мене, на жаль, більше п’яти не получається.

Викладаємо круасани на деко, залишаємо на розстойку на 1 годину. Змазуємо збитим яйцем і ставимо в духовку на 25 хвилин при 220С°. Чим краще розігріта духовка, тим пишніші будуть круасани, оскільки масло не встигне зліпити шари тіста.

Виймаємо, даємо відпочити хвилин 10, і все – можна насолоджуватися, а це такі дійсно насолода. І якщо попередні круасани більш здобні, які пасують до холодної пори року, то ці прямо-такі весняний варіант. Да що я таке кажу, крусани – це всесезонна випічка, варто присвятити їй трішки часу.

До речі, тісто прекрасно зберігається в холодильнику 2-3 дні.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Французький сніданок №2

Французький сніданок №2

Французький сніданок №2


Переглядів: 387


Додайте коментар:

защитный код

Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (28)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (31)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (35)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...
Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян”Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян” (39)
Всі комунальні служби і підприємства міста мають орієнтуватись в першу чергу на потреби рівнян. А також створити зручні механізми співпраці. Про це заявив секретар Рівнеради, виконувач обовʼязків...
На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництвоНа Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво (37)
На Рівненщині вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг...
Рівне налагоджує співпрацю із медичними закладами ЕстоніїРівне налагоджує співпрацю із медичними закладами Естонії (38)
Сьогодні, 30 квітня, у Рівненській громаді із офіційним візитом перебувають представники клініки відновного лікування у Східно-Талліннській центральній лікарні. Естонські медики вже побували у...
Жителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштинуЖителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштину (38)
Поліцейські викрили жителів Вараського та Сарненського районів на незаконному видобутку та зберіганні...
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських містРівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (42)
Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об'єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Олександр...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.