Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16741)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2046)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2026)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1717)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1709)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1696)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1697)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1671)

Ванільне морозиво з пармезаном (1636)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1658)

Закуска із запечених баклажанів (1628)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1625)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1584)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1579)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1599)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1592)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1497)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1474)

Баклажан-кебаб в духовці (1470)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1457)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці
Тетяна Хвиль

16:04 01.11.2013

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці

Це один з улюблених моїх салатів, де поєдналося все, що можна собі уявити: простота та легкість приготування, доступність та всесезонність продуктів, користь, смакота та можливості для імпровізацій під власний смак.

Спочатку відварюємо червоний буряк (в ідеалі його краще запекти). Під час варки буряка я завжди додаю 1 ч.л. цукру, це дуже поліпшить смак корнеплоду. В довільних пропорціях беремо чорнослив і грецькі горіхи ( приблизно на 0,5 кг буряка, 50 г чорносливу, 25 г ( 1 ст. л. ) горіхів), дрібно ріжемо. Чорнослив я завжди замочую в кип’ятку на 30-40 хв., а потім ретельно промиваю, щоб змити всі хімікати, якими його обробляли ( він навіть змінюється на колір з антрацитно-чорного на темно-коричневий), а цілі горіхи підсушую в духовці 30-40 хв. при 180С., тоді вони стають ще смачнішими.

Ще нам знадобиться 100-150 г бринзи, фети, або звичайного домашнього сиру (це вже як гаманець дозволить). Змішуємо буряк, нарізаний кубиками, чорнослив і бринзу. Додаємо олію, трішки лимонного соку (1 ч.л. ), сіль, перець (я це замінила сванською сіллю, так проста страва набуває вишуканішого смаку), зверху посипаємо горіхами. Дуже просто і смачно. Готувати легко!!!

Сванська сіль – це грузинська приправа, що отримала свою назву по місцевості, в якій її виробляли – Сванетії . Це гірський район Грузії, і всі трави, які входять до складу сванських солі, виростають там. Основні інгредієнти цієї приправи – сіль і різні прянощі. Ця спеція надає стравам неповторний аромат, гострий і пряний смак. Її можна використовувати для приготування супів, соусів, рибних, м'ясних, овочевих страв, салатів. Оригінальний смак вона надає маринадам, шашликам.

Як відомо, Сванетія - високогірний і важкодоступний район Грузії, в якому проїзні дороги з'явилися порівняно недавно. А раніше, щоб дістатися туди, необхідно було зробити піший похід, тягнучи всю поклажу на собі. Природно, багато продуктів харчування, в тому числі сіль, були у великому дефіциті. І їх дуже сильно економили. От і придумали винахідливі жителі гір змішати цінний продукт – сіль з різними пряними травами, які удосталь виростають на схилах гір. У підсумку обсяг солі збільшувався, і її вистачало надовго. Отримана в результаті економії приправа мала абсолютно особливий, дивний смак і так сподобалася місцевим жителям, що вони стали користуватися нею постійно. До речі, сьогодні багато дієтологів і лікарі радять людям використовувати поменше солі, адже надмірне її вживання завдає відчутної шкоди серцево -судинній системі, ниркам. Щоб обдурити свої смакові відчуття і не помічати нестачу солі, вони радять «присолювати» їжу спеціями. Тому сванська сіль може бути сміливо рекомендована для дієти без солі і розвантаження організму від солі.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці


Переглядів: 497


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному завершується опалювальний сезонУ Рівному завершується опалювальний сезон (26)
Сьогодні, 28 березня, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону на території Рівненської міської територіальної...
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель ЛьвівщиниУ Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини (34)
Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 березня, близько 02:20 неподалік села Самостріли колишнього Корецького...
ПамПам'ять Героїв по-особливому вшанували в центрі Рівного (33)
Більше 70 нових портретів полеглих Героїв, які віддали життя за Україну, встановлюють на майдані Незалежності. На це не витрачають гроші з міського бюджету, адже вартість нових конструкцій оплачують...
У 70% шкіл Рівненщини організоване інклюзивне навчанняУ 70% шкіл Рівненщини організоване інклюзивне навчання (35)
У 379 закладах середньої освіти Рівненщині організоване інклюзивне навчання. Це 70% серед усіх шкіл. Загалом діє понад півтори тисячі класів для дітей з особливими освітніми потребами. 352 інклюзивні...
На Рівненщині біля будинку посадовця кинули дві гранатиНа Рівненщині біля будинку посадовця кинули дві гранати (35)
Один боєприпас вибухнув біля воріт будинку, іще один лежав під автомобілем, припаркованим на вулиці поблизу...
У громадах Рівненщини достроково завершують опалювальний сезонУ громадах Рівненщини достроково завершують опалювальний сезон (33)
Про офіційне відключення опалення заявили у Дубровицькій та Клесівській громадах. Завершити опалювальний сезон там запланували 30 та 31 березня...
На Рівненщину надійшло медобладнання, що збереже від ампутаційНа Рівненщину надійшло медобладнання, що збереже від ампутацій (31)
Рівненська міська лікарня отримала потужне устаткування для травматології та ортопедії...
У Рівненському районі слідчі встановлюють обставини ДТП за участю двох автомобілівУ Рівненському районі слідчі встановлюють обставини ДТП за участю двох автомобілів (30)
Повідомлення про автопригоду неподалік транспортної розв’язки автодоріг «Київ-Чоп» та «Рівне-Старокостянтинів», поблизу села Кругле, надійшло до поліції від медиків близько 20 години вчора, 26...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.