Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3173)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2428)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2370)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2276)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2151)

Салат з оселедця та квасолі (2249)

Американська класика - брауні (2241)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2208)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2166)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2186)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2175)

Гарячий шоколад (2170)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2168)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2138)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2128)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2090)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2088)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2078)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2054)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (1826)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Все найкраще - дітям.
Тетяна Хвиль
12:29 28.04.2014

Все найкраще - дітям.

Ні в кого не вникає сумніву в тому, що сир – один з найкорисніших продуктів для дитячого харчування (і не тільки для дитячого). Але де ви бачили дітей, які із задоволенням його їдять. Ні, звісно є прихильники цього продукту, але дуже мало, це скоріше виняток, а не правило.

От батькам і доводиться хитрувати, щось вигадувати. На сторінках нашого записничка є тільки один корисний рецпт для дітлахів. Будемо виправляти цю прикристь, а приготувати я пропоную глазуровані сирочки.

Погодьтеся, мало знайдеться дітей (людей), які просто пройдуть повз холодильників із цими ласощами. А чи такі вже корисні магазинні сирочки? Щоб це перевірити досить лише прочитати, що написано на звороті етикетки. Я прочитала один раз, цього виявилося досить, щоб припинити купляти їх для себе дорослої, а про дітей я взагалі мовчу.

Приготування таких сирочків вдома займе небагато часу, зате користі і насолоди принесе чимало. Тим більше, що смаків можна вигадати безліч. Якщо цікаво, то почнемо.

На 12-15 сирочків нам знадобиться 500гр домашнього сиру, 50гр масла (або 2ст.л. домашньої сметани), 2ст.л. цукру якщо будете робити із наповнювачем (варенням, згущонкою або з керобом). Якщо робити просто шоколадні (з какао), родзинками або курагою, то цукор можна збільшити. Всі інгредієнти пробиваємо блендером до однорідної маси.

А далі грає ваша фантазія. Я робила із грушевим конфітюром, тому викладала столову ложку сиркової маса на долоню, розплескувала і викладала конфітюр. Потім сирковий плесканчик згортала до купи і загортала так, щоб начинка не витікала. Це робиться дуже просто і дуже швидко. Якщо робите без наповнювача, просто ванільні, шоколадні, з родзинками, курагою або цукатам, то це ще простіше –– просто робите маленькі ковбаски.

Далі кладемо наші заготовки в морозильну камеру на 3-4 години. Це робиться для полегшення глазурування.

Для глазурування нам знадобиться 150-200гр шоколаду. Шоколад краще брати чорний, він не так шкодить зубній емалі. Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Виймаємо заморожені заготовки і покриваємо їх шоколадом. Це можна робити кількома способами. Перший: занурювати сирок в глазур, але тоді шоколад з водяної бані не знімаємо, щоб підтримувалася температура. Другий: наносимо глазур за допомогою силіконової кисточки, цей варіант особисто для мене найкращий. На заморожених сирочках шоколад застигає миттєво.

Покриті сирочки викладаємо на пергамент і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.

На цьому все, можна кликати дітлахів і насолоджуватися.

Зберігають глазуровані сирки, загорнутими у фольгу в морозильний камері. Дістаються за 30-40 хвилин до подачі. Дуже гарно, дуже смачно, дуже корисно!

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Що таке кероб?

По-перше, на відміну від какао-бобів, кероб солодкий сам по собі і не вимагає при приготуванні солодощів додавання рафінованого цукру.

По-друге, кероб містить багатий набір вітамінів і мінеральних речовин. Кероб на 8 % складається з протеїну і містить вітаміни А, В, В2 і D. У ньому міститься багато кальцію, фосфору, калію і магнію, а також в ньому містяться залізо, мідь, нікель, барій і марганець.

По-третє, кероб значно знижує засвоювання надлишку холестерину при щоденному прийомі їжі. Його гіпохолестеринова здатність у два рази сильніша ніж, у інших харчових волокон.

По-четверте, на відміну від кави і какао, кероб не містить психотропних речовин: кофеїну і теоброміну, які є в шоколаді і які викликають звикання та алергію.

Кофеїн і теобромін – це стимулянти. Кофеїн впливає просто на мозок, стимулюючи почуття, натхнення і пильність. Кофеїн може передаватися з грудним молоком, вагітним жінкам також рекомендується утриматися від прийому кофеїну.

Кофеїн має болезаспокійливі властивості, але також має побічні ефекти: занепокоєння, нервозність, нудоту і почастішання серцебиття. Він стимулює вироблення шлункового соку і діє як сечогінний засіб, тобто через нього разом з водою може відбутися витік розчинних у воді вітамінів В і С.

Кофеїн стимулює вивільнення запасів енергії тіла, тобто запас цукрів різко надходить у кров. Самі знаєте, до чого це може призввести: діабет, ожиріння тощо.

У керобі відсутній фенілтіламін, який викликає мігрень, і фромамін, який крім мігреней викликає алергію.

У керобі немає щавлевої кислоти, яка не дає організму використовувати кальцій і цинк. Ці мінерали (кальцій і цинк ) необхідні для здорової шкіри. Наявність щавлевої кислоти в шоколаді може бути причиною прищів, які зазвичай з'являються у підлітків, схильних до надмірного споживання шоколаду.

Кероб містить великі вуглеводи (цукри) і дубильні речовини. Вуглеводи роблять кероб клейким, здатним поглинати воду і діяти як загущувач . Дубильні речовини керобу зв'язують токсини, таким чином дезактивуючи їх.

Звичайно, кероб не панацея і не лікарський препарат. Ті, хто люблять і їдять шоколад, можуть перейти на кероб . У будь-якому кулінарному рецепті можна замінити порошок какао на кероб.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Все найкраще - дітям.

Все найкраще - дітям.

Все найкраще - дітям.


Переглядів: 409


Додайте коментар:

защитный код

Гарбузовий крем-суп з болгарським перцемГарбузовий крем-суп з болгарським перцем (434)
...
Що передбачають обмеження «червоної» зони для жителів Рівненщини?Що передбачають обмеження «червоної» зони для жителів Рівненщини? (427)
З 26 жовтня на території усієї Рівненської області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС...
Відкрите звернення працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука до громади РівненщиниВідкрите звернення працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука до громади Рівненщини (506)
Незважаючи на всі провокації, працівники закладу залишаються поза політикою і продовжують виконувати свою роботу...
Смертельний наїзд на пішохода на трасі «Київ-Чоп»: поліцейські розслідують ДТПСмертельний наїзд на пішохода на трасі «Київ-Чоп»: поліцейські розслідують ДТП (177)
Повідомлення про загиблого в автопригоді в селі Федорівка Рівненського району надійшло на спецлінію 102 учора, 26 жовтня, о 19:20...
У Рівному на будівництві стадіону травмувався чоловікУ Рівному на будівництві стадіону травмувався чоловік (94)
27 жовтня о 12:20 на спецлінію 102 надійшло повідомлення, що у приймальне відділення Рівненської міської лікарні доставили без свідомості та із численними травмами чоловіка, які він отримав на будівни...
У Рівному підпалили авто підприємцяУ Рівному підпалили авто підприємця (76)
Повідомлення, що біля багатоповерхівки на вулиці Соборній горить автомобіль надійшло на спецлінію 102 сьогодні, 27 жовтня, о 01:10...
Рівненщина переходить у "червону" зонуРівненщина переходить у "червону" зону (170)
З 26 жовтня на території Рівненської області діятиме «червона» зона. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій...
"Червона" карантинна зона у Рівному: обмеження у сфері торгівлі"Червона" карантинна зона у Рівному: обмеження у сфері торгівлі (86)
Заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук провів термінову нараду за участю представників Держпродспоживслужби, керівників та представників адміністрацій ринків міста, керівників торгових центрів...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.