![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 12:51 09.02.2023 Берлінське печиво «Schweinsohr»Смачне печиво з цікавою назвою - берлінське печиво або Schweinsohr, що в перекладі означає "вухо свині" - ну правда ж цікаво спробувати? Тим більше, що продукти всі доступні, печиво смачне, чому б і не спекти? Насправді, багато хто вважає, що це просто листкове тісто, цукор та цукрова пудра. Комусь це і смачно, але ми приготуємо майже автентичний варіант. Чому майже? Я не захотіла робити глазур, нам і так було солодко і смачно, але рецепт дам повністю.
сир - 250гр. борошно - 250гр. масло вершкове - 250гр. уукор - 120гр. розпушувач - 10гр. сіль щіпка
лимонний джем 150 г цукрова пудра 150 г сік лимона
Всі продукти попередньо охолодиджуємо, прибравши на півгодини в морозильник. Просіюємо борошно з розпушувачем та сіллю. Протерти сир через сито (!!!). Для простоти і швидкості замісу я борошняну суміш викладаю в чашу блендера, додаю шматочками масло і пробиваю в імпульсному режимі. Додаю сир і і ще кілька секунд пробиваю в блендері. Повинні отримати неоднорідне тісто, де добре видно шматочки масла, сиру. Поки тісто холодне, розкочуємо його в довгий пласт і складаємо втроє. Повертаємо на 90 градусів і повторюємо так ще 4 рази. Спочатку тісто буде липнути до столу і до скалки, тому підсипайте злегка борошном. Якщо в процесі розкочування тісто гріється, прибраємо на пару хвилин в морозильник. Після останнього розкочування скласти тісто втроє, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник від 8-12 годин, або на годину в морозильник. Розкочуємо холодне тісто у великий прямокутник, посипаємо цукром і злегка проходимся скалкою. З двох кінців тіста згортаємо у рулет до середини пласта. Нарізаємо гострим ножем на шматочки трохи більше 1см. Викладаємо на деко зрізом нагору. Випікаємо в розігрітій до 200С духовці 15-17 хвилин. Охолодити та покрити джемом. Дати джему схопитися і полити глазур'ю. Для глазурі в пудру додати сік лимона стільки, щоб вийшла рідка глазур. Тетяна Хвиль Переглядів: 1467
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |