Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:12 27.11.2013 Торт «Ленінградський» від Тетяни-чарівниціКоли проводили опитування на тему улюбленої випічки радянських часів, торт «Ленінградський» зайняв перше місце. Я не знаю, хто проводив це опитування і де, але в тому «захолусті», де в ті час жила я (м. Владивосток, Російська Федерація), про такий торт навіть і не чули (для достовірності перепитала у мами), втім, рецепт є, я його готую, і мушу визнати, що перше місце я би, звичайно, йому не дала, а от друге - однозначно. Торт із розряду «сухих», але я ніч витримую його в холодильнику, і - о, диво!- ніжний, розсипчастий, надзвичайно приємний на смак витвір готовий. А почати треба із:
185 гр. масла кімнатної температури збиваємо із 125 г цукру (отримуємо такий собі крем), додаємо 1 яйце, 1ч.л. розпушувача і 330 г борошна, замішуємо м’яке тісто. Ділимо його на 4 частини, кожну розкатуємо, вирізаємо (класична форма - це квадрат 18X18 см, я робила прямокутник) і ставимо в морозилку на 15 хв., а тоді випікаємо 10-12 хв., при 200С. З обрізків формуємо і випікаємо корж, який піде на посипку (якщо у Вас не заплановане інше оздоблення). Поки наші коржі охолоджуються, робимо крем: 1 жовток змішуємо із 75 гр. молока, потім додаємо 125 гр. цукру і варимо на маленькому вогні з моменту кипіння 5-7 хв. (маса що утвориться, дуже схожа на згущене молоко). Поки охолоджується наша кремова заготовка, збиваємо 125 г масла в пухку піну і додаємо холодний сироп по 1 ст. л., постійно збиваючи. Ще можна до крему додати 1 ст. л. коняку, але я його замінила на ванільну есенцію, або 1 ст. л. какао. Коржі перемащуємо кремом, зверху торт теж обмазуємо, далі прикрашаємо за власним бажанням. Класичний варіант - це шоколадний крем, а я роблю смажені крихти: печений корж із залишків тіста дуже сильно подрібнюю і ставлю в духовку на 10 хв. при 180С. Утворюється крихта шоколадного кольору із карамельним смаком, яку я охолоджую і нею посипаю торт. Торт найкраще поставити в холодильник на ніч. Все дуже просто, дуже смачно, а напередодні новорічно-різдвяних свят, ще й актуально. Готувати легко!!!
Какао-порошок багатий на солі калію та фосфору. До складу какао входить дуже важлива фізіологічно-активна речовина теобромін. Це алкалоїд, який, подібно до кофеїну, діє стимулююче на серцево-судинну і нервову системи людини. У шоколаді зазвичай міститься близько 0,4 % теоброміну, що є абсолютно безпечною дозою, проте достатньою, щоб надати плитковому шоколаду або напою тонізуючі властивості, здатні підвищувати працездатність і знімати стомлення.
Ванна з рідким шоколадом
Вам знадобиться порошок какао. При цьому порошок не повинен містити ніяких добавок. Залийте 1 літром гарячої, але не кіплячою водою, 100-200 г порошку і вилийте отриману рідину у ванну. 15-20 хвилин шоколадної процедури додадуть шкірі пружності, зволожать, допоможуть підтримати в періоди стресу.
Шоколадне обгортання
Це важливий крок у боротьбі із зайвою вагою і целюлітом. Для обгортання залийте 500 мл гарячої води 100-200 г порошку какао, перемішайте, дайте охолонути до 35-40 градусів. Отриману масу нанесіть на "проблемні" зони шаром у 2-3 мм і витримайте 10-15 хвилин. Для кращого ефекту шкіру можна обернути поліетиленовою плівкою. Це створить "парниковий ефект", активуючи розщеплення жирів. Після закінчення процедури сполосніть шкіру теплою водою.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 794
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |