Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:44 18.11.2013 Домашнє «Малібу»? Та запросто!!!Як тиждень почнеш, так його і проведеш, а почати я пропоную з ...алкоголю! Та, все-таки, в першу чергу з рецепту, а потім з алкоголю, а ще точніше – з алкогольного рецепту. Сьогодні будемо починати робити «Малібу», так-так, саме починаємо, тому що все рецепти лікерів (та і всього алкоголю) займають певний час. Нам будуть потрібні: 1 кокосовий горіх (не готова стружка!), 1 л горілки, 250 мл води, 500г цукру, 1 ч. л. ванільної есенції. Горіх розбиваємо, зрізуємо білу середину і натираємо її на тертку, або пропускаємо через блендер. М’якоть кокосу заливаємо горілкою і залишаємо на 10 днів (суміш кожен день струшуємо). Варимо сироп з цукру і води, після зняття сиропу з вогню, додаємо ванільну есенцію і тримаємо в холодильнику. За десять днів проціджуємо нашу настоянку (дуже добре віджимаємо кокосові пластівці), додаємо сироп, і ще залишаємо на 4-5 днів, а тоді знову проціджуємо і розливаємо по пляшкам (отримуємо приблизно 1,7 л). Цей лікер дуже добре смакує як соло, так і в компанії з іншими компонентами. До новорічно-різдвяних свят ще є трохи часу, то ще можна ризикнути, а хто не ризикує – той не п’є … «Малібу». Готувати легко!!!!!!
Кокосова вода здатна втамувати найсильнішу спрагу. Вона прекрасно заповнює рівень електролітів в організмі. Цитокіни (наприклад, кінетін і транс-зеатін), що містяться в кокосової воді, володіють антиканцерогенними властивостями, гальмують процеси старіння і утворення тромбів. Застосовуючи зовнішньо перед сном свіжу кокосову воду, можна зменшити прищі, вікові плями, зморшки, розтяжки, целюліт, екземи. Ферменти з кокосового соку покращують травлення і обмін речовин. Незважаючи на дуже легку консистенцію, в кокосовому соку склад мінералів набагато різноманітніший, ніж, наприклад, в апельсиновому соку. В ньому присутні кальцій, залізо, марганець, магній і цинк. Сік кокоса – чудове джерело вітамінів групи B (рибофлавін, нікотинова кислота, тіамін, піридоксин, фолієва кислота). Ці вітаміни не виробляє організм людини, тому важливо їх надходження ззовні. У свіжій кокосової воді також міститься трохи вітаміну С. Кокосова вода сприяє нормалізації ваги, підтримує у хорошому стані серцево-судинну систему (нормалізує кров’яний тиск і рівень холестерину). Крім того, кокосова вода підвищує імунітет, виводить токсини, знімає втому, показана при діабеті. Щоб відкрити горіх, проробляють отвір в основі, використовуючи ніж (краще серповидної форми). В отвір вставляють коктейльну трубочку і насолоджуються напоєм. Кокосову воду можна пити без всяких доповнень, але з льодом вона буде більш освіжаючої. Її приємно вживати з свіжовичавленими соками, додаючи лимон, м’яту, апельсинову цедру та ін. Кокосова вода – універсальний і безпечний напій. Його вживання не викликає жодних побічних ефектів. Тому він може використовуватися в харчуванні хворих людей, вагітних жінок і грудних дітей.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 733
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |