Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24544)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3964)

Ванільне морозиво з пармезаном (3511)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3493)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3316)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3290)

Закуска із запечених баклажанів (3247)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3240)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3223)

Баклажан-кебаб в духовці (3113)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3158)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3136)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3032)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3078)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3011)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2962)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2917)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3010)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2972)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2853)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр
16:00 18.03.2021

На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр

Сьогодні у Рівному відбулося відкриття навчально-практичного центру «Лабораторія інноваційних харчових технологій». Тут готуватимуть професійних кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів

Озброєні новітнім обладнанням учні матимуть усі необхідні інструменти і навички для навчання. На базі цього закладу проходять кваліфікацію кухарі 5-го розряду та перекваліфікацію з усієї України.

«24-й навчально-практичний центр – це 24-та перемога і впевнений рух вперед, - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. - Такі заклади напряму пов’язані із нашим високим місцем у рейтингу Мінгрегіону. Ми маємо 3 місце по Україні в соціально-економічному розвитку, на що суттєво вплинули високі показники ефективності ринку праці. Тобто ми взяли правильну стратегію на перекваліфікацію працівників. Нам важливо розвивати ті галузі, які дають ріст цілого регіону. І професійна освіта - одна із таких сфер».

Голова ОДА нагадав, що формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів ґрунтується на прогнозах потреби в кадрах для галузей економіки області. Ключовою ланкою процесу формування є співпраця із роботодавцями, як реальними замовниками кадрів.

«Дуже важливо, що ми змогли об'єднати синергію і зусилля влади, міста та області, щоб зробити випускників цих закладів успішними. На сьогодні депутати усіх рівнів, виконавча влада, місцевого самоврядування повинні об'єднати зусилля навколо того, щоб ми зробили точку зростання економічного розвитку нашого регіону. Адже випускники у майбутньому будуть робити успішним регіон і популяризувати робітничу професію. Інвестувати в інфраструктуру - це кращі інвестування ніж у вікна та двері», - наголосив начальник управління освіти і науки Петро Кожевський.

Головний освітянин області додав, що у цьому училищі є можливості для розвитку своїх знань та навичок. Головна родзинка закладу - це те, що тут готують майстрів з усієї України. Сюди приїздять на підвищення кваліфікації, тому що це брендовий заклад, в ньому готують кухарів 5 розряду. І у кожного учня є своє робоче місце з обладнанням. І це приклад для багатьох інших.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з навчально-практичним центром та з сучасними вимогами до поєднання продуктів і оформлення страв, методологією проєктування рецептур та оцінкою якості харчових продуктів за новітніми виробничими технологіями.

«Сьогодні ми представляємо цілісний комплекс, систему, як можна розвинути професію кухаря. Адже вона вже давно вийшла за рамки буденності і перейшла в режим творчості. Ми готові презентувати вам справжній вибух смаків, страв приготовлені нашими кухарями на базі новітнього обладнання. Адже сьогодні, щоб залишитись на своєму місці потрібно вміти швидко бігти», - відзначила заступник начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Олена Полюхович.

Новий навчальний центр дуже сучасний і оснащений новітнім обладнанням, що використовують кухарі у провідних ресторанах. Тут, за одну хвилину, готують попередньо замариновану перепілку у хоспері. Перепілка виходить ніжна, соковита, і зберігає всі корисні властивості. Сушать яблучні чипси у су-віді, варять рис у рисоварках, коптять м'ясо у коптильнях. Кухарі продемонстрували увесь процес приготування страв на обладнанні.

«У 2012 році ми відкрили кондитерську лабораторію, її вартість на сьогодні становить понад 2 мільйони гривень. Тут є все для навчання кондитера - тістоміси, шафи де підходить тісто, пекарські шафи, аерографи кондитерські. Кожен учень тут має своє робоче місце, забезпечене усім необхідним», - зазначив директор державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі » Віктор Рудик.

Для присутніх влаштували дегустацію страв, приготовлених на базі новітнього обладнання.

Пресслужба Рівненської ОДА

На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр

На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр


Переглядів: 977


Додайте коментар:

защитный код

У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (51)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (49)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (16)
...
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (55)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського районуНезаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського району (48)
Учора, 25 червня, близько 05:10 до поліції надійшло повідомлення про стрільбу на вулиці у селі Золотолин Костопільської...
ДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажиркаДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажирка (52)
Автопригода сталася вчора, 25 червня, близько 20 години у селі Рудка....
Салат з полуницею та зернистим сиромСалат з полуницею та зернистим сиром (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.