Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17100)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2132)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2075)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1783)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1776)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1769)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1752)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1733)

Ванільне морозиво з пармезаном (1705)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1692)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1680)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1633)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1632)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1655)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1640)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1551)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1543)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1516)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр
16:00 18.03.2021

На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр

Сьогодні у Рівному відбулося відкриття навчально-практичного центру «Лабораторія інноваційних харчових технологій». Тут готуватимуть професійних кухарів, кондитерів, офіціантів та барменів

Озброєні новітнім обладнанням учні матимуть усі необхідні інструменти і навички для навчання. На базі цього закладу проходять кваліфікацію кухарі 5-го розряду та перекваліфікацію з усієї України.

«24-й навчально-практичний центр – це 24-та перемога і впевнений рух вперед, - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. - Такі заклади напряму пов’язані із нашим високим місцем у рейтингу Мінгрегіону. Ми маємо 3 місце по Україні в соціально-економічному розвитку, на що суттєво вплинули високі показники ефективності ринку праці. Тобто ми взяли правильну стратегію на перекваліфікацію працівників. Нам важливо розвивати ті галузі, які дають ріст цілого регіону. І професійна освіта - одна із таких сфер».

Голова ОДА нагадав, що формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів ґрунтується на прогнозах потреби в кадрах для галузей економіки області. Ключовою ланкою процесу формування є співпраця із роботодавцями, як реальними замовниками кадрів.

«Дуже важливо, що ми змогли об'єднати синергію і зусилля влади, міста та області, щоб зробити випускників цих закладів успішними. На сьогодні депутати усіх рівнів, виконавча влада, місцевого самоврядування повинні об'єднати зусилля навколо того, щоб ми зробили точку зростання економічного розвитку нашого регіону. Адже випускники у майбутньому будуть робити успішним регіон і популяризувати робітничу професію. Інвестувати в інфраструктуру - це кращі інвестування ніж у вікна та двері», - наголосив начальник управління освіти і науки Петро Кожевський.

Головний освітянин області додав, що у цьому училищі є можливості для розвитку своїх знань та навичок. Головна родзинка закладу - це те, що тут готують майстрів з усієї України. Сюди приїздять на підвищення кваліфікації, тому що це брендовий заклад, в ньому готують кухарів 5 розряду. І у кожного учня є своє робоче місце з обладнанням. І це приклад для багатьох інших.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з навчально-практичним центром та з сучасними вимогами до поєднання продуктів і оформлення страв, методологією проєктування рецептур та оцінкою якості харчових продуктів за новітніми виробничими технологіями.

«Сьогодні ми представляємо цілісний комплекс, систему, як можна розвинути професію кухаря. Адже вона вже давно вийшла за рамки буденності і перейшла в режим творчості. Ми готові презентувати вам справжній вибух смаків, страв приготовлені нашими кухарями на базі новітнього обладнання. Адже сьогодні, щоб залишитись на своєму місці потрібно вміти швидко бігти», - відзначила заступник начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Олена Полюхович.

Новий навчальний центр дуже сучасний і оснащений новітнім обладнанням, що використовують кухарі у провідних ресторанах. Тут, за одну хвилину, готують попередньо замариновану перепілку у хоспері. Перепілка виходить ніжна, соковита, і зберігає всі корисні властивості. Сушать яблучні чипси у су-віді, варять рис у рисоварках, коптять м'ясо у коптильнях. Кухарі продемонстрували увесь процес приготування страв на обладнанні.

«У 2012 році ми відкрили кондитерську лабораторію, її вартість на сьогодні становить понад 2 мільйони гривень. Тут є все для навчання кондитера - тістоміси, шафи де підходить тісто, пекарські шафи, аерографи кондитерські. Кожен учень тут має своє робоче місце, забезпечене усім необхідним», - зазначив директор державного навчального закладу «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі » Віктор Рудик.

Для присутніх влаштували дегустацію страв, приготовлених на базі новітнього обладнання.

Пресслужба Рівненської ОДА

На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр

На Рівненщині запрацював 24-й науково-практичний центр


Переглядів: 485


Додайте коментар:

защитный код

Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (15)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (15)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (33)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (16)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (30)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (28)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...
У Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі ЛьвоваУ Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі Львова (27)
У вівторок, 30 квітня, у консультативній поліклініці Рівненської обласної дитячої лікарні буде проводити прийом Олександр Ячник - дитячий лікар-кардіохірург, фахівець Першого медичного об'єднання...
Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів"Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів" (32)
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.