Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:05 29.12.2020 Зефір на сухому білку швидкої стабілізаціїЩе один рецепт в нашу святкову коробку солодощів. Зефір. При чому зефір на сухому білку, що робить його абсолютно безпечним навіть для найменших ласунів. А ще зефір треба готувати за день-два до вживання, щоб маса встигла стабілізуватися. Зефір саме за цим рецептом стабілізується вже за хвилин 30-40, тож з нього вийдуть чудові банкейки чи зефіро-сендвічі. Ну про вариативність смаків я навіть писати не буду – їх обмежує тільки ваша фантазія.
180гр. пюре (фруктове, ягідне, мікс) 8гр. альбуміну (сухий білок) 100гр.цукру
Пюре змішуємо з альбуміном, залишаємо хвилин на 20, тоді додаємо цукор, розмішуємо, залишаємо на 10 хвилин. Цю суміш збиваємо до стійких пік.
100мл води 9гр. агар-агару 225гр. цукру Воду з агар-агаром доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо сироп до 110С(щоб за вінчиком тягнулися «нитки»).
Гарячий сироп акуратно, тоненькою цівкою вливаємо в масу, що збивається в міксері. Намагаємося, щоб сироп не потрапив на вінчики. Далі масу збиваємо, поки температура її не впаде до 50градусів, сама маса має стати щільною, блискучою і має залишатися впевнений слід від вінчика. Перекладаємо зефірну масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо зефірки. Найкраще відсаджувати на силіконовий коврик. Даємо стабілізуватися кілька годин (час стабілізації залежить від рівня вологості в приміщенні, температури). Але за 40 хвилин вже можна спробувати домашній зефір. Зефір склеюємо попарно і обкачуємо в суміші цукрової пудри і крохмалю 1:1. Якщо робите яблучний зефір, раджу додати до пудри трішки кориці. Тетяна Хвиль Переглядів: 1190
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |