Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:38 17.11.2020 М`ясо по-французьки під соусом «Бешамель»Я конечно понимаю, что дома должно быть убрано, приготовлено, но при чем здесь я? М’ясо по-французьки знають і пробували всі – м’ясо, майонез, сир – основні складові, далі йдуть варіації на тему: томати, ананаси, виноград і компанія. Звичайно, це все смачно, калорійно – справжня зігріваюча їжа. Та одного разу мені трапився на очі рецепт, де замість майонезу використали соус бешамель. Бінго! Це на кілька порядків вища страва, м’ясо в соусі стає надзвичайно м’яким, сам соус з мускатним горіхом вносить свою «родзинку», ну а сирна корочка вона і в Африці сирна корочка – просто смачно. На 4 порції: 600гр. свинини пісної 2 великі цибулини 1ст.л.гірчиці 100гр.сиру Для соусу: 0,5л молока 100гр. масла вершкового 100гр. борошна 100мл білого вина Дрібка мускатного горіха Сіль, перець за смаком М’ясо порізати порційно, відбити, посолити, поперчити, змазати гірчицею. Цибулю порізати кільцями. Для соусу: масло розтопити в сковорідці, додати борошно порційно, постійно помішуючи лопаткою. Влити тепле молоко, знову постійно розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. На маленькому вогні проварюємо кілька хвилин – це буде залежати від того, чи будете додавати вино, якщо будете, то соус робимо густим, якщо без вина – соус робимо соусом. Додаємо мускатний горіх, сіль, перець за смаком. В форму викладаємо м’ясо, зверху цибулю, натираємо по всій поверхні сир, а зверху розподіляємо соус. Запікаємо при 180С 40-50 хвилин до рум’яної корочки. Тетяна Хвиль Переглядів: 1035
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |