Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:11 13.11.2020 Булочки на вершках та заварці TangzhongЕсли твоя девушка бросила курить, значит ты следующий Минулого року познайомилася з двома видами заварки для тіста - Tangzhong (Танджонг) і Yudane (Югон). Обидві гідні уваги, вони прекрасні, але кожна по-своєму – треба спробувати випічку з обома і тоді складати свою думку. Але кілька слів про кожну: Танджонг - китайський метод. У цьому методі: для стартера борошно змішується з холодною водою в співвідношенні 1: 5, після чого доводиться на вогні до температури 65 градусів; стартер можна використовувати відразу після його охолодження до кімнатної температури; для стартера використовується 7% борошна від загальної кількості борошна в тісті. Югон - винайдений в японській борошномельної компанії і став основним методом виготовлення хліба у великих японських пекарнях. У цьому методі: для стартера борошно заливається окропом у співвідношенні 1: 1; стартер можна використовувати не раніше ніж через 4 години після приготування; для стартера використовується 20% борошна від загальної кількості борошна в тісті. Почнем знайомство з танджонга. Булочки на вершках Для заварки: 100гр.молока 20гр.борошна Варимо суміш на маленькому вогні до консистенції густої сметани. Охолоджуємо до кімнатної температури. Для тіста: 520гр.борошна 100мл молока 1 яйце 15гр.свіжих дріжджів 150мл вершків від 35% 80гр.цукру 10гр.солі 30гр.сухого молока або вершків Дріжджі розтираємо з цукром до утворення рідкої маси, додаємо молоко, вершки, яйце, перемішуємо. Змішуємо з заваркою до однорідного стану, додаємо борошно і сухе молоко. Вимішуємо тісто до гладкості не менше 10 хвилин. Тісто лишиться липкуватим, це нормально. Додаємо сіль і ще хвилин 10 вимішуємо. Даємо відпочити під вологим рушником години 2-2,5. Ділимо тісто на шматочки, округляємо і даємо відпочити хвилин 10-15. Розкатуємо в пласт, формуємо рулетик (підгортаємо краї всередину). Викладаємо булочки на деко, прикриваємо вологим рушником і даємо відпочинок 1 годину. Змазуємо яйцем або молоком і випікаємо при 180С хвилин 15-20. Булочки виходять надзвичайно ніжними, добре смакують як з солодким доповненням, так і з закусочним. А якщо з теплим молоком, то і соло прекрасно виступлять. Тетяна Хвиль Переглядів: 969
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |