Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:49 13.12.2017 Печінкове парфеМужчины, не ищите женщину - ищите деньги, а женщины найдут вас сами Практично всі мої знайомі на новорічно-різдвяні свята готують паштети, хто який – для нарізки на м»ясну тарілку, для фарширування яєць, для канапок. Я теж маю рецепт, але паштетом я б таку ніжність не назвала, це скоріше печінкове парфе. Найпростіший рецепт + одна маніпуляція і прекрасний результат, який можна закласти в кондитерський пакет з фігурною насадкою, відсадити на підсмажені шматочки багету, прикрасити пелюсткою свіжого огірка та перлиною домашнього майонезу. Звучить вже смачно. А головне – готується практично миттєво, готовий паштет можна разом з формочкою загорнути у фольгу і зберігати в морозилці протягом тижня. На 4 формочки по 170 мл: 500 гр. печінки (краще брати телячу або курячу чи качину) 75гр. розтопленого вершкового масла 60 мл молока 2 яйця 1 ст.л. коньяку (не додавала) 1-2 зубчику часнику (не додавала) Сіль, перець за смаком Печінку промиваємо, пробиваємо блендером, ПРОЦІДЖУЄМО КРІЗЬ СИТО. Додаємо розтоплене масло, яйця, сіль, перець, молоко, коньяк та часник, розмішуємо до однорідності і ЗНОВУ ПРОЦІДЖУЄМО КРІЗЬ СИТО. Саме подвійне проціджування і дасть нам ту ніжність, а відсутність зайвих жирів та крохмалистих речовин – легкість. Суміш виливаємо в підготовлені формочки і печемо при 160С 20 хвилин для курячої печінки і 30 – для телячої. Для більшої ніжності для збереженню кольору краще на деко з формами налити кип»яток ( на ¾ висоти форми) і випікати на водяній бані. Охолоджуємо до кімнатної температури і можна використовувати як ваша фантазія підкаже. Якщо бажаєте зберігати паштет, то залийте верх розтопленим маслом і дайте захолонути маслу в холодильнику. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 819
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |