Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:33 17.10.2017 Мариновані шампіньониСкоро зима… Птички улетять на юг, зайки поменяют шубки… Надо спросить у любимого, я зайка или птичка… Чомусь згадалося мені про новорічно-різдвяні свята та відповідне меню. Навіть не знаю, що це навіяло, але факт. Тож рецепт сьогодні у мене з прицілом на свята. Це мариновані шампіньйони. Звісно, можна купити в магазині і не морочити собі одного місця. Але ж хочеться саме таких грибочків, які любиш саме ти, а не гриби в оцтовій есенції, які діють на ротову порожнину як сильна анестезія, та й зручніше набагато. На 500 гр. грибів: 400мл води 4ст.л. оцту (9%) 2ст.л. цукру 1ч.л.солі 1ч.л. гірчиці в зернах 1 бутон гвоздики 5-6 горошин чорного перцю лавровий листочок Гриби чистимо, промиваємо, і відварюємо 10-15. Відкидаємо на сито, даємо охолонути. Для маринаду у 400мл води додаємо всі складові, доводимо до кипіння, додаємо гриби і тримаємо при мінімальному кипінні 10 хвилин. Гриби з маринадом виливаємо в банку і закриваємо. Якщо планується гриби використати продовж тижня, то банку можна не стерилізувати, а якщо довше, то стерилізувати треба. Гриби готові, а далі справа за вашою кулінарною фантазією: хочете - в салати, хочете – в ікру, хочете – в солянку, можна для піци, а можна просто яйця нафарширувати. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 803
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |