Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:44 09.08.2017 Морозиво з персиковою карамеллюОдин из неприятных аспектов глобального потепления: надежды стали таять значительно быстрей. Подарував мені чоловік морозивницю. Тепер у мене з кухонних гаджетів є все, ну те, що мені треба. Тому що, наприклад, мультиварка мені не потрібна, можливо за деякий час я зміню думку, але на даному етапі каструлю (а на мене – це каструля) за три тисячі гривень не хочу. От морозивниця – інша справа, тепер готую своє улюблене плодово-ягідне морозиво вдома, змінюючи смаки під свій настрій, а ще різноманітні сорбети і граніти. Крім того, морозивниця дозволяє використовувати вершки меншої жирності, що теж добре. Морозивниця у мене недорога, напівавтомат (автомат коштує від 10 тисяч гривень), тому чаша постійно перебуває в морозилці, щоб бути напоготові, хто знає, коли і якого морозива нам захочеться. Сьогодні в нас морозиво з персиковою карамеллю
На 6 порції: 500гр. персиків 150гр. цукру 400 мл вершків від 33% 3 жовтка ваніль, дрібка солі Для початку розтоплюємо 100 грам цукру до карамельного стану, тим часом нарізаємо персики дрібними кубиками. Додаємо персики до карамелі, карамель відразу ж застигне, не боїмося, перемішуємо вміст каструлі – персики дадуть сік, який і розтопить карамель.Тримаємо на маленькому вогні кілька хвилин. Цю масу збиваємо блендером, якщо бажаєте більш однорідної консистенції, то персикове пюре треба протерти крізь сито. Я залишила з невеликими шматочками. Жовтки збиваємо з 50 гр. цукру до кремоподібного стану. Підігріваємо вершки, додаємо ваніль, сіль, заливаємо збиті жовтки і вертаємо на найменший вогонь. Постійно помішуючи, варимо до запустіння. Має нагадувати заварний крем. В готовий англійський крем додаємо персикову карамель, перемішуємо,охолоджуємо Далі два шляхи: перший – виливаємо в морозивницю, а далі в морозилку; другий – відразу в морозилку, але кожні 30 хвилин виймаємо і збиваємо міксером, щоб зруйнувати льодяні кришталики. В літню спеку ніхто не винайшов нічого кращого, ніж кілька кульок смачного морозива! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 786
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |