Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:29 01.08.2016 Шоколадне морозивоЯ ще не набридла вам з морозивом? Думаю, що ні, тим більше, що сьогодні морозиво шоколадне, а це просто класичне поєднання не можна не любити. Хоча в таку жару підходить все, що здатне охолодити. 1ст.молока 2 жовтка 100гр.цукру 100гр.шоколаду (молочний, гіркий або суміш двох) 200мл вершків від 33% Спочатку робимо базу – англійський крем. Він робиться як і наш заварний, тільки не додається ніякий загущувач – ні борошно, ні крохмал, ні сухе молоко. Пів стакана молока доводимо до кипіння, додаємо цукор, чекаємо поки цукор розстане і знімаємо з вогню. Жовтки змішуємо з молоком, що залишилося, додаємо до гарячого молока, постійно помішуючи вертаємо на самий маленький вогонь. Не даємо закипіти, заварюємо до консистенції крему (я просто періодично знімаю з конфорки і даю трохи охолонути, все це займає хвилин 8-10). Тоді в гарячий крем додаємо шоколад, розмішуємо до однорідності, даємо повністю охолонути. Вершки збиваємо до стійких пік, хто любить солодше – то треба додати ще цукру, грам 50-100. З’єднуємо вершки з шоколадною масою. Викладаємо в лоточки, ставимо в холодильник не менше ніж на 4 години. Таке морозиво можна перемішувати. В літню спеку ніхто не відмовиться від кілька кульок прохолодних ласощів. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 774
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |