Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 17:10 14.08.2013 «Чіабатта і брускетти - це легко», - запевняє Тетяна-чарівницяНайпопулярнішою стравою у світі визнана паста (по нашому - макарони), взагалі італійська кухня друга у світі за визнанням (по попереду планети усієї – як і зазвичай, китайці). Я теж вирішила спробувати, почала з брускетт. Не лякайтесь, це звичайнісінькі грінки, але які… Почнемо з хліба, який називається чіабатта, з італійської перекладається як «пантофля» (форма у нього така). Для початку треба зробити опару із 350 г муки, 180 г води (саме так, воду ВАЖИМО) і 7 г свіжих дріжджів (я беру 2 г сухих, з ним швидше і простіше), все замішуємо в тугу кулю, кладемо в миску, закриваємо плівкою і забуваємо на 24 години (можна і на довше, головне загадати не пізніше як за три доби, інакше закваска просто пропаде). На наступний день беремо дозрілу закваску, додаємо 500 г муки, 350 г води, 10 г дріжджів (або 4 г сухих), олії 50 г, солимо за смаком. Замішуємо тісто, вони вийде ліпке, але ми не боїмося, викладаємо його (тісто) на стіл, і починаємо його складати як книжку, поки воно не стане еластичним, це займе хвилин 15-20 (я як спринтер вкладаюся в 5.). Кладемо в миску и залишаємо на годину в теплому місці (зараз все одне тепле місце), потім розкладаємо тісто прямокутником і складаємо половину від себе, половину до себе, потім зліва направо, і справа наліво (що має вийти, видно фото – так буде зрозуміліше). Знову залишили в теплому місці на 45 хв. Духовку розігріли до 200 г, беремо деко, посипаємо мукою (я кладу пергамент, так менше мити) і беремо наш брусок тіста, кладемо на деко витягуючи його в сторони (ось це буде наша пантофля), випікаємо 15-20 хв. Поки печеться наш хлібчик, робимо дві намазки. Перша: помідори, часник, базилік та оливкова олія збиваються до однорідної маси. Друга: оливки, каперси та оливкова олія теж подрібнюються; – запрошуємо всіх до столу! Розказувала довше ніж робила. Не бійтеся, готувати легко! Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 816
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |