![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 13:01 16.03.2016 Смажені пиріжкиЕсли нужно у мужa выпросить кaкую- нибудь обновку... Встaньте нa тaбуретку и рaсскaжите с вырaжением стихотворение: "Выйду в поле голaя! Пусть сожрет медведь! Всё рaвно мне бедненькой, нечего нaдеть!"))) Знаю, що весна, знаю, що треба швиденько худнути, та нічого не вдієш, не поділитися рецептом тіста для смажених пиріжків просто не можу. Ви їх приготуєте, а самі не їжте – будете вдвічі щасливіші – не поправитеся і отримаєте вдячність рідних за смачні пиріжки. Тісто дійсно класне, таке «мокреньке», наступного дня не черствіє, в маленький шматочок можна загорнути багато начинки, а десятки маленьких пухирців на смажених боках? Тісто універсальне, я його використовую і для біляшів, і для пиріжків з будь-якими начинками, і для сосисок в тісті (смажених). У нас в записнику вже є рецепт хорошого тіста, але не ж «нет предела совершенству», це зручніше в приготуванні (все вимірюється стаканами), і час розстойки тіста значно коротший. На 15 пиріжків: 1 ст. води
2.5 ст.борошна
15гр. дріжджів
1 ст.л. цукру
1,5 ч.л. солі
1/3ст. олії
500гр. улюбленої начинки
Пам’ятаємо, що все вимірюємо одним стаканом. В миску кладемо дріжджі з цукром, розтираємо до однорідної маси, додаємо стакан теплої води, зверху просіюємо все борошно, додаємо сіль і починаємо замішувати тісто, в процесі додаємо 1/3ст.олії. Сильно тісто не вимішуємо, воно може бути трохи грудкуватим. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин. А ось тоді тісту буде легше виміситися до гладенького стану, що ми і робимо. Замішане тісто залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, обминаємо його і лишаємо ще на 30 хвилин. За час підходу тіста можна зробити начинку. Стіл змазуємо олією, руки теж. Ділимо тісто на 15 частин, викладаємо на змазаний стіл і починаємо формувати пиріжки, не забуваємо руки змазувати олією. Чому саме олією а не борошном? Щоб не забити тісто, щоб пиріжки залишалися пухкими. Сформовані пиріжки смажимо в добре розігрітій олії на середньому вогні. Готові пиріжки викладаємо на паперові рушнички, щоб увібралася зайва олія. Повірте, дуже смачні пиріжки, особливо зараз, коли можна зробити весняну начинку із зеленої цибулі, черемші з вареними яйцями. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 1056
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |