Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24711)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (4021)

Ванільне морозиво з пармезаном (3567)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3543)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3365)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3337)

Закуска із запечених баклажанів (3292)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3286)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3268)

Баклажан-кебаб в духовці (3160)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3204)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3191)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3074)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3122)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3063)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (3011)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2963)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3055)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (3015)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2896)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Біляші, як вони є
Тетяна Хвиль

15:05 24.10.2013

Біляші, як вони є

Я вже виставляла на сторінці здорову альтернативу нездоровим чебурекам, а тепер мене перекосило в зовсім іншу сторону. Справа в тім, що знайшла рецепт беляшів, які продавалися в радянських «пиріжкових» (це я знову ношуся зі своєю книжкою радянських рецептів), ті самі –– «мокре» тісто, тоненька, засмажена скоринка.

Вирішила, зробити, але забула, що зазвичай все роблю на півпорції (видно в моїй крайній верхній точці щось замкнуло в очікуванні дива, точніше біляшиків). Отож, 7 г сухих дріжджів (40 г свіжих, у мене не було), 39 г цукру (саме так, не дивуйтесь всі радянські рецепти ретельно вивірялися на різні пропорції, і брали найкращий результат, а тому придбайте електронну вагу, так буде зручніше), розчинити в 332 г води (бачите, вагу треба мати), додати 605 г борошна, 10 г солі, 20 г розтопленого маргарину або олії (я брала олію), замішуємо тісто, воно вийде трохи липке, не бійтеся і муки не досипайте. По рецепту тісто залишаємо на 3-4 год., але я уявила, що все зробиться і пожариться на вечір, а ця смакота дуже важка, калорій море, тому залишила тісто на ніч і нічого йому не бракувало (хіба що місця, бо мій великий розум скерував взяти трохи замалу миску). А зранку з тіста наліпила маленьких кульок, накрила рушником для розстоювання, тим часом зробила звичайнісінький фарш ( 500 г), єдиною умовою є додавання 50 мл холодної води для більшої соковитості, а ще я присіла на сичуанський перець, який ну прямо створений для м»яса і м’ясопродуктів. А далі ліпимо біляші повністю закриті (ті що робляться з діркою не можуть носити горду назву «біляш») і смажимо в олії, олії беремо так щоб наші витвори плавали ( не сильно). Після обсмажування, я викладаю на паперовий рушничок, а тоді на решітку, встелену пергаментом, і ставлю в духовку на 5-7 хв. У мене вийшло 18 штук великих біляшів ( я одним наїлася від пуза). Це справді дуже смачно,і дуже-дуже-дуже ситно. Готувати легко!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищає організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Біляші, як вони є

Біляші, як вони є

Біляші, як вони є


Переглядів: 1274


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальниківНа Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальників (20)
З 11 по 13 липня на Рівненщині відбулися навчальні збори для курсантів Львівського державного університету безпеки...
В Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургіїВ Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургії (23)
Такий структурний підрозділ з’явиться замість Обласного центру кардіоторакальної хірургії....
На Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарніНа Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарні (21)
Вісім днів медики боролися за життя 21-річного жителя села Зелене, втім врятувати його не вдалося: сьогодні, 14 липня, близько шостої ранку молодик...
У Рівному перевірятимуть родимки та розкажуть, як захистити дітей вліткуУ Рівному перевірятимуть родимки та розкажуть, як захистити дітей влітку (44)
У Рівному на Лебединці вже цієї неділі фахівці КНП «ЦПМСД «Ювілейний» РМР будуть перевіряти родимки усім охочим та розповідатимуть про безпечний відпочинок для дітей...
Передали чергову партію дронів та зарядні підстанції для наших військовихПередали чергову партію дронів та зарядні підстанції для наших військових (25)
Рівненська громада продовжує підтримувати наших оборонців та систематично надавати сучасне обладнання....
В місті Рівне вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартиріВ місті Рівне вогнеборці оперативно ліквідували загоряння в квартирі (46)
10 липня о 15:47 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу в місті Рівне провулок Щасливий....
На Дубенщині рятувальники ліквідували пожежу легкового автомобіляНа Дубенщині рятувальники ліквідували пожежу легкового автомобіля (51)
...
У Рівному облаштують нову парковку біля ТЦ «Вікторія»У Рівному облаштують нову парковку біля ТЦ «Вікторія» (51)
Біля торгового центру «Вікторія», що на вулиці В’ячеслава Чорновола, невдовзі з’явиться нова паркувальна...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.