Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17126)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2139)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2080)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1789)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1781)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1774)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1758)

Ванільне морозиво з пармезаном (1714)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1712)

Закуска із запечених баклажанів (1700)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1686)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1639)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1638)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1663)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1645)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1555)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1549)

Баклажан-кебаб в духовці (1537)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1523)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Біляші, як вони є
Тетяна Хвиль

15:05 24.10.2013

Біляші, як вони є

Я вже виставляла на сторінці здорову альтернативу нездоровим чебурекам, а тепер мене перекосило в зовсім іншу сторону. Справа в тім, що знайшла рецепт беляшів, які продавалися в радянських «пиріжкових» (це я знову ношуся зі своєю книжкою радянських рецептів), ті самі –– «мокре» тісто, тоненька, засмажена скоринка.

Вирішила, зробити, але забула, що зазвичай все роблю на півпорції (видно в моїй крайній верхній точці щось замкнуло в очікуванні дива, точніше біляшиків). Отож, 7 г сухих дріжджів (40 г свіжих, у мене не було), 39 г цукру (саме так, не дивуйтесь всі радянські рецепти ретельно вивірялися на різні пропорції, і брали найкращий результат, а тому придбайте електронну вагу, так буде зручніше), розчинити в 332 г води (бачите, вагу треба мати), додати 605 г борошна, 10 г солі, 20 г розтопленого маргарину або олії (я брала олію), замішуємо тісто, воно вийде трохи липке, не бійтеся і муки не досипайте. По рецепту тісто залишаємо на 3-4 год., але я уявила, що все зробиться і пожариться на вечір, а ця смакота дуже важка, калорій море, тому залишила тісто на ніч і нічого йому не бракувало (хіба що місця, бо мій великий розум скерував взяти трохи замалу миску). А зранку з тіста наліпила маленьких кульок, накрила рушником для розстоювання, тим часом зробила звичайнісінький фарш ( 500 г), єдиною умовою є додавання 50 мл холодної води для більшої соковитості, а ще я присіла на сичуанський перець, який ну прямо створений для м»яса і м’ясопродуктів. А далі ліпимо біляші повністю закриті (ті що робляться з діркою не можуть носити горду назву «біляш») і смажимо в олії, олії беремо так щоб наші витвори плавали ( не сильно). Після обсмажування, я викладаю на паперовий рушничок, а тоді на решітку, встелену пергаментом, і ставлю в духовку на 5-7 хв. У мене вийшло 18 штук великих біляшів ( я одним наїлася від пуза). Це справді дуже смачно,і дуже-дуже-дуже ситно. Готувати легко!!!

Сичуаньський перець по суті зовсім не перець. Ця пряність має тонкий, але сильний цитрусовий аромат з нотками лимона і теплими деревними тонами. Деякі різновиди сичуаньского перцю мають анісовий аромат. Смак сичуаньского перцю гостроватий, що викликає легке оніміння в роті.

Сичуаньський перець - дуже популярна спеція в кухнях Китаю, Тибету, Японії, Індії. Їм приправляють страви з риби і морепродуктів, з птиці, свинини, яловичини, кондитерські вироби.

Аромат сичуаньского перцю дуже оригінальний, і деякі пошановувачі цієї пряності воліють не змішувати його аромат з іншими спеціями. Однак він добре гармонує з багатьма прянощами і травами. Часто його поєднують з цибулею, бадьяном і імбиром. У тибетській кухня люблять композицію прянощів, складену з сичуаньского перцю, цибулі, часнику та імбиру. Входить сичуаньський перець в класичну китайську приправу «усянмянь » - суміш п'яти спецій, що складається з бад'яну, фенхелю, гвоздики, касії і сичуаньского перцю. Сичуаньський перець володіє вітрогінними і спазмолітичні властивості, очищає організм і покращує травлення. Діє він також як анестетик, викликаючи оніміння порожнини рота. У великих кількостях - подразнює шлунок.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Біляші, як вони є

Біляші, як вони є

Біляші, як вони є


Переглядів: 548


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (44)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (36)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (40)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (40)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (40)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (54)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (51)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (48)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.