Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:40 15.02.2016 Торт «Малиновий Захер»— Фигурка у тебя прям точёная... — Ага! Точу по ночам. Сподіваюся у всіх вихідні пройшли в теплій, дружній атмосфері, можливо хтось і святкував день закоханих. Розуміння цього свята до мене так і не дійшло, але порадувати свою половинку за його щоденне кохання до мене (а це дуже важка і кропітка робота, бо ж мій ангельській характер цьому мало сприяє) треба. Я спекла торт, одну з варіацій на тему його улюблених. Вийшло дуже шоколадно (і в грошовому еквіваленті теж), дуже смачно. Головне дати готовому торту постояти годин 12, тоді смаки настільки поєднуються, що вже відчуваєш, що просто смачно, а що смачніше - коржі, крем чи мармелад – то це вже і не важливо. На торт діаметром 20см: Для бісквіту: 130 г марципану 45 г цукру 64 г жовтків 50 г яєць 75 г білків 45 г цукру 30 г борошна 15 г какао-порошку 30 г шоколаду гіркого 30 г масла вершкового Про марципан я вже писала тут (кукурузний сироп можна замінити рідким медом). А так все просто: марципан збиваємо з цукром (1), яйцями, жовтками хвилин 10, щоб утворилася пухка маса. На неї зверху просіюємо борошно з какао, обережно вмішуємо. Білки збиваємо з цукром (2) і акуратно вводимо до тіста. Масло та шоколад розтоплюємо, охолоджуємо та вливаємо в тісто по краю миски. Ще раз акуратно вимішуємо. Викладаємо у форму та випікаємо при 180С° 25-30 хвилин, до проби на суху палочку. Охолоджуємо. Має зауважити, що цей бісквіт все-таки краще випікати в роз’ємній формі, оскільки він такий ніжно-невагомий, що з силіконової було трохи проблематично виймати, я його просто зім’яла. Для мармеладу: 100 г малинового пюре 46 г цукру 3 г пектина 1 г лимонної кислоти розбавити в 1г води Пюре змішати з 2/3 цукру, довести до кипіння. Пектин змішати з залишком цукру, додати до пюре, ще раз довести до кипіння, додати розведену лимонну кислоту. Охолодити. Пектин можна замінити на 5 гр.желатину, тоді його треба замочити, і додати в гаряче пюре, дати охолонути і відразу викладати. Сироп для просочування коржів: 70 г води 20 г цукру 10 г какао 15 г кирша (або міцного алкоголю) Воду, цукор, какао довести до кипіння, зняти з вогню і додати алкоголь. Охолодити. Для крему: 150 г вершків від 33% 150 г шоколаду гіркого 12 г цукру Вершки з цукром довести до кипіння і залити шоколад. Перемішати, дати постояти годину в холодильнику. Для глазурі: 25 г води 110 г вершків від 33% 150 г цукру 30 г какао Все змішати, довести до кипіння, охолодити. Бісквіт ріжемо на три коржа, кожен просочуємо сиропом. Перший корж промазуємо кремом, викладаємо другий корж, промазуємо малиновим мармеладом, викладаємо третій корж і все поліруємо кремом, що залишився. Ставимо в холодильник на 2-3 години, тоді поливаємо глазур’ю. Знову ставимо в холодильник. Ось і все, не так, щоби важко, просто треба мати електронну вагу та трішки азарту, а головне, любити своїх близьких та мати бажання для створення маленьких свят просто так, а не «з приводу». Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 740
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |