Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:45 10.02.2016 Чабатта (Ciabatta)На вопрос: "Сколько тебе лет?" Надо отвечать: "Ой, да каждый год по-разному" Давненько в нашому записнику не було хліба, треба виправлятися та не з чим-небудь, а з чабаттою. Цей італійський хліб люблю, мабуть більше за інші види. Я завжди дивуюся – борошно, вода, дріжджі і крапля олії – ну в чому тут загадка? Не знаю, але причаровує смак чабатти миттєво, особливо з в’яленими томатами та кількома кристаликами морської солі – це просто диво. Рецептів цього хліба багато, я готувала щонайменше десять різних, але не всі прості та смачні, тому ділюся лише тими які справили враження. Один уже був, за рецептом Рішара Бертіне, сьогодні без авторства, але вартий уваги. На одну велику або дві маленькі: Для опари: 190гр.борошна в/г 190гр.води кімнатної температури 1/8ч.л.сухих дріжджів Все змішали, закрили плівкою і залишили в теплому місці на 12 годин. Така опара називається пуліш. Для тіста: Весь пуліш 310гр.борошна 190гр.води 1/8ч.л.сухих дріжджів 10гр.солі 15гр.оливкової олії Всі інгредієнти змішуємо, найкраще для цього використовувати міксер з насадками гачок, оскільки місити вручну доведеться не менше 20 хвилин, а машина це зробить за 10. Вимішане тісто викладаємо в миску, закриваємо плівкою і залишаємо в теплі на 1 годину. Потім його викладаємо на припорошений борошном стіл, складаємо як книжку, трішки підкачуємо і знову в миску, і на годину в тепле місце. За годину повторюємо всі маніпуляції, і знову чекаємо годину. Тоді формуємо на вибір або одну, або дві чабатти, намагаємося робити це так, щоб не виходило повітря з тіста (на фото видно ці повітряні бульбашки), даємо відпочити 40 хвилин. Випікаємо при 210С° 25-30 хвилин до золотистого кольору. Даємо повністю охолонути і можна насолоджуватися. Готувати легко, а готувати для близьких ще й примєно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 796
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |