Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:52 14.12.2015 Штолен Рішара БертинеЗапомни, сынок в жены надо брать такую девушку, которая любит поесть. Она всегда приготовит себе покушать, ну и тебе что-то достанется.. Відразу прошу вибачення за обман – обіцяла різдвяний кекс, а виставляю штолен. Просто не мала часу (кекс печеться 3,5 години), сьогодні вночі буду виправлятися. Але повірте мені, штолен Рішара Бертине – це щось неймовірне, відверто зізнаюся – це мій улюбленець з усієї здобної випічки, він такий делікатний, що свіжоспеченого страшно взяти в руки, здається що помнеться. У фользі зберігається до тижня, залишаючись таким же ніжним. Порція дуже велика, але на подарки вистачить усім. На 6 штоленів, вагою 450грам кожен. 1кг борошна 20гр.свіжих дріжджів 500мл молока (кімнатної температури) 200гр.масла (кімнатної температури) 50гр.цукру 10гр.солі 4 яйця 400гр. суміші сухофруктів Для глазурі: 80гр.масла (розтопленого) 100гр.цукрової пудри Крім того до цього штолена іде мигдальний крем, але у мене він постійно витікає, тому тепер я його не роблю, але рецепт даю, можливо комусь пощастить більше: 125гр.масла (кімнатної температури) 125гр.цукрової пудри 125гр.мигдального борошна 25гр.борошна 2 яйця Рецепт дуже простий, як і все у майстра здобної випічки Рішара Бертине: дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молоко, розмішуємо, просіюємо борошно, сіль, додаємо яйця, замішуємо тісто. Тепер до нього додаємо маленькими шматочками масло, наступний шматочок додаємо лише після того, як в тісто вмішався попередній. Тісто буде гладеньким, блискучим, але трохи липкуватим, в жодному разі не додавайте борошна! Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1,5-2 години. Сухофрукти замочуємо в алкоголі або заливаємо міцним чаєм. Тісто руками розправляємо в прямокутник, викладаємо промиті сухофрукти. Згортаємо тісто книжкою, як листкове. Обережно руками розподіляємо начинку всередині. Підкачуємо в кулю і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Далі тісто ділимо на шість частин, кожну формуємо овалом, а далі складаємо втроє і підкачуємо в батон. Викладаємо на деко, ставимо в тепле місце на 2-2,5 години. Випікаємо при 170С° 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Готові штолени щедро змазуємо маслом та присипаємо пудрою ще гарячими. Дати повністю охолонути і можна пакувати у фольгу. Не раджу додавати горіхи, адже тісто просто як пух, а тверді горіхи все зіпсують. Якщо будете робити крем: масло збити з пудрою, додати яйця, два види борошна, ще раз збити. При формуванні батону викладаємо крем всередину, а тоді загортаємо. Цей рецепт рекомендую для дітей, оскільки мізерна кількість цукру та невелика масла не надасть шкоди дитячому здоров’ю, тим більше що на смаку це зовсім не відобразиться. Рецепт реально легкий в приготуванні, просто дуже багато фото, мені дуже хочеться, щоб у вас все вийшло. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 740
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |