Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24543)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3963)

Ванільне морозиво з пармезаном (3511)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3492)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3316)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3290)

Закуска із запечених баклажанів (3247)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3240)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3223)

Баклажан-кебаб в духовці (3113)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3158)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3136)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3032)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3078)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3011)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2962)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2917)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3010)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2972)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2853)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Штолен Рішара Бертине
Тетяна Хвиль

12:52 14.12.2015

Штолен Рішара Бертине

Запомни, сынок в жены надо брать такую девушку, которая любит поесть. Она всегда приготовит себе покушать, ну и тебе что-то достанется..

Відразу прошу вибачення за обман – обіцяла різдвяний кекс, а виставляю штолен. Просто не мала часу (кекс печеться 3,5 години), сьогодні вночі буду виправлятися. Але повірте мені, штолен Рішара Бертине – це щось неймовірне, відверто зізнаюся – це мій улюбленець з усієї здобної випічки, він такий делікатний, що свіжоспеченого страшно взяти в руки, здається що помнеться. У фользі зберігається до тижня, залишаючись таким же ніжним. Порція дуже велика, але на подарки вистачить усім.

На 6 штоленів, вагою 450грам кожен.

1кг борошна

20гр.свіжих дріжджів

500мл молока (кімнатної температури)

200гр.масла (кімнатної температури)

50гр.цукру

10гр.солі

4 яйця

400гр. суміші сухофруктів

Для глазурі:

80гр.масла (розтопленого)

100гр.цукрової пудри

Крім того до цього штолена іде мигдальний крем, але у мене він постійно витікає, тому тепер я його не роблю, але рецепт даю, можливо комусь пощастить більше:

125гр.масла (кімнатної температури)

125гр.цукрової пудри

125гр.мигдального борошна

25гр.борошна

2 яйця

Рецепт дуже простий, як і все у майстра здобної випічки Рішара Бертине: дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молоко, розмішуємо, просіюємо борошно, сіль, додаємо яйця, замішуємо тісто. Тепер до нього додаємо маленькими шматочками масло, наступний шматочок додаємо лише після того, як в тісто вмішався попередній. Тісто буде гладеньким, блискучим, але трохи липкуватим, в жодному разі не додавайте борошна! Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1,5-2 години.

Сухофрукти замочуємо в алкоголі або заливаємо міцним чаєм. Тісто руками розправляємо в прямокутник, викладаємо промиті сухофрукти. Згортаємо тісто книжкою, як листкове. Обережно руками розподіляємо начинку всередині. Підкачуємо в кулю і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Далі тісто ділимо на шість частин, кожну формуємо овалом, а далі складаємо втроє і підкачуємо в батон. Викладаємо на деко, ставимо в тепле місце на 2-2,5 години.

Випікаємо при 170С° 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Готові штолени щедро змазуємо маслом та присипаємо пудрою ще гарячими. Дати повністю охолонути і можна пакувати у фольгу. Не раджу додавати горіхи, адже тісто просто як пух, а тверді горіхи все зіпсують.

Якщо будете робити крем: масло збити з пудрою, додати яйця, два види борошна, ще раз збити. При формуванні батону викладаємо крем всередину, а тоді загортаємо.

Цей рецепт рекомендую для дітей, оскільки мізерна кількість цукру та невелика масла не надасть шкоди дитячому здоров’ю, тим більше що на смаку це зовсім не відобразиться. Рецепт реально легкий в приготуванні, просто дуже багато фото, мені дуже хочеться, щоб у вас все вийшло.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Штолен Рішара Бертине

Штолен Рішара Бертине

Штолен Рішара Бертине


Переглядів: 1097


Додайте коментар:

защитный код

У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (51)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (49)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (16)
...
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (54)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського районуНезаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського району (48)
Учора, 25 червня, близько 05:10 до поліції надійшло повідомлення про стрільбу на вулиці у селі Золотолин Костопільської...
ДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажиркаДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажирка (52)
Автопригода сталася вчора, 25 червня, близько 20 години у селі Рудка....
Салат з полуницею та зернистим сиромСалат з полуницею та зернистим сиром (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.