Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:09 11.12.2015 Курча «незгідних»Дaже сaмaя крaсивaя женщинa сомневaется в своей крaсоте, но зaто лысый, мaленький, пузaтый, с кривыми ногaми мужик - всегдa неотрaзим! Рецепт виник близько 150 років тому в Італії, коли кілька сотень людей не прийнявши факт об’єднання країни пішли в гори, де в похідних умовах і готували страви з курчат та тіста, людей прозивали «незгідні», тому і назва така - курча «незгідних». Покажу основу, так як на мою думку – це рецепт-імпровізація, додаючи новий інгредієнт, щоразу отримуємо новий смак, та й подачу страви теж можна урізноманітнити. На 6-8 порцій: 500гр. улюбленого тіста для піци 1кг курчати (брала 4 курячі стегенця) 50мл оливкової олії Половинка лимона Половинка гіркого перцю Тим’ян, часник, сіль, перець
Для початку робимо маринад: олію, лимонний сік, розмішуємо, додаємо порізаний чилі, сіль, перець, розмішуємо. Стегенця миємо, знімаємо шкірку (вона смачна золотисто-засмаженою, а не розімлілим чимось), обсушуємо паперовим рушничком. Викладаємо стегенця в маринад, присипаємо тим’яном та часником, залишаємо на кілька годин, краще на ніч. Половину тісті розподіляємо по деко, викладаємо стегенця, закриваємо другою половинкою тіста, посередині робимо невеликий отвір, виливаємо туда залишок маринаду. Випікаємо годину при 180С°. Подаємо гарячим, нарізаємо разом з тістом. Як на мене, то найсмачніше тут саме тісто, яке пройшлося всіма соками та ароматами. М’ясо виходить напрочуд ніжним та соковитим. Тісто потрібно брати саме для піци, оскільки воно не здобне, та вміщує в себе більшу кількість води. А що до імпровізацій, то в начинку до курятини можна додавати і болгарський перець, і оливки, і гриби, і пасеровані овочі, тобто «грай фантазія». А я показала базовий варіант. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 805
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |