Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:57 09.12.2015 Котлети рибні з соусом «Тартар»Купил холодильник с новыми технологиями. Пытаюсь открыть после 18-00, а он мне: "Будет день - будет пища"... Напевне смішно виставляти рецепт котлет, але все-таки ризикну, тому що особисто я, наприклад, так і не вмію смажити картоплю, тож можливо хтось так само «не дружить» з котлетами. Колети рибні, соковиті та ніжні, думаю варто спробувати, тим більше що для котлет можна не брати дорогу рибу, у мене філе білої камбали за 60,00грн/кг, доречі досить непогане, не жирне, не розвалюється на шматочки при розморозці, та й води при цьому було десь відсотків 10 від загальної ваги. На 8 котлет середнього розміру (4 порції): 500гр.філе риби 1 яйце 2ст.л.панірувальних сухарів 50гр.дуже холодного масла 1 цибулина сіль, перець, сушений орегано Для паніровки: 3-4ст.л.сухарів, або цільнозернового борошна Для соусу тар-тар: 100гр.майонезу 100гр.сметани 10% 0,5 лимона (сік) 1 маринований огірок 1ст.л. гірчиці (краще брати солодку з зернами) Зелень
Для котлет пропускаємо через м’ясорубку рибу з цибулею, натираємо на середній тертушці у фарш холодне масло, додаємо сухарі, яйце, сіль, перець, орегано, перемішуємо. Фарш буде трохи рідкуватим, але не бійтеся, ставимо його в холодильник хвилин на 20-30. Тим часом робимо соус: сметану, майонез, сік половинки лимона та гірчицю змішуємо. Натираємо на дрібній терці огірок, подрібнюємо зелень, додаємо до майже соусу. Перемішуємо, даємо настоятися кілька хвилин. Фарш з холодильника набуде щільнішої консистенції, швиденько формуємо котлети, обкачуємо в паніровці (я брала цільнозернове борошно), викладаємо на тарілку і знову ставимо в холодильник на 20-30 хвилин. Такі маніпуляції не дозволяють маслу розтанути і при жарці утворюється саме та соковитість, що робить котлети такими ніжними. Я ще знаю один момент – через м’ясорубку треба пропускати не до кінця розморожену рибу, щоб лишалися невеликі кришталики льоду, це теж буде надавати котлетам ніжність і соковитість. Котлети смажимо в олії по 3-4 хвилин з кожного боку. Викладаємо на паперовий рушник, щоб промокнути зайву олію. Подаємо відразу, гарячими, з соусом та овочами. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!! Тетяна Хвиль Переглядів: 980
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |