Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:36 26.11.2015 Лінива капуста (рецепты)За мой возраст могу сказать - Шо, таки принца на белом коне уже не жду, но к цокоту копыт ещё прислушиваюсь... Я, мабуть, одна така залишилася у світі, що ніколи не робила ліниву капусту. Але після того, як на дні народження моєї маленької племінниці я з’їла всю капусту, що була на столі, а сестра ще й з собою дала чималеньку порцію, вирішила нарешті зробити і сама (стало дуже соромно, що ніхто таку прожору в гості більше не запросить). З гріхом навпіл витягнула з сестри спосіб приготування, тому що все вона робить «на глаз». Про всяк випадок ставлю рецепт, можливо ще хтось не робить ліниву капусту вдома. На 1 кг свіжої капусти рецепты: 1л води 3ст.л.цукру 4ст.л.оцту 2ч.л.солі 1головка часнику 2ст.л. гірчиці (краще солодку з зернятками) 4ст.л.олії (я беру соняшникову запашну)
Для початку підготуємо капусту – розрізаємо на 4 частини, складаємо в пакет для запікання, зав’язуємо кінчики пакету. Ставимо в духовку при 150С° на 30-40 хвилин. Для маринаду у воду додаємо сіль, цукор, кілька горошин перцю, даємо закипіти, вливаємо оцет і відразу знімаємо з вогню. Даємо охолонути. Теплу печену капусту нарізаємо шматочками (так щоб було зручно їсти), заливаємо маринадом і лишаємо на добу-дві. рецепты Головку часнику чистимо, подрібнюємо, змішуємо з гірчицею та олією. Маринад з капусти зливаємо, заправляємо нашою заправкою (я все складаю в лоточок і просто кілька разів струшую під закритою кришкою). Даємо настоятися ще добу і можна їсти. Чула, що багато хто капусту варить, запікає в казанку, маринад беруть з-під огірків. Кожен діє на власний розсуд, мені подобається рецепты саме так як я написала, тому що це рецепт для лінивих – деко або каструлю мити не треба, ніяких зайвих приборів, ніяких зайвих рухів, склав все в лоток, закрив, потрусив і радуйся - рецепты. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 9729
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |