Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:30 11.11.2015 РугувачкиВот вы говорите, что зло не нужно помнить... Ага, как же - человек старался, а я забуду?! Мабуть мало знайдеться людей, які б не любили чебуреки. Сьогодні хочу нагати про один підвид цих смаколиків – ругувачки. Це страва болгарської кухні, яка дуже нагадує чебурекі, проте начинка виключно сирна з додаванням зелені. Не така важка страва як з м’ясом, але дуже ароматна та соковита. Для тіста: 100гр.вершкового масла 1ст.крутого кип’ятку 2-2,5ст.борошна сіль Для начинки: 500гр.творогу петрушка кріп часник сіль перець
Для тіста масло ріжемо кубиками, викладаємо в миску, де будемо замішувати тісто, додаємо кип’яток та сіль, розмішуємо поки масло не розтане повністю. Тоді додаємо просіяне борошно, спочатку раджу додати 2 стакани, замісити тісто, дати охолонути, а тоді при необхідності підмісити на столі. Охолоджене тісто ділимо на порції, у мене вийшло 8 великих ругувачків. Накриваємо рушником і даємо полежати хвилин 10. Тим часом готуємо начинку: зелень дрібно ріжемо, додаємо до творогу, солимо, перчимо, ретельно перемішуємо. Для більш однорідної, масткої консистенції я завжди додаю столову ложку нежирної сметани або йогурту. А далі робимо все як і для чебурек: розкачуємо тісто, викладаємо начинку, защипуємо краї і обсмажуємо в олії. Чим мені подобаються ругувачки, так це тим, що можна використовувати значно менше олії, тому що начинка по суті вже готова, і немає необхідності для довгого просмажування, достатньо буквально 2 хвилини з кожного боку. Обсмажені вироби викладаємо на паперові рушнички, щоб увібрати зайву олію і відразу ж подаємо, поки ще гарячі. Ніжне, майже листкове тісто, соковита, пряна начинка, яка ледь плавиться та холодний томатний сік – мені здається, що дуже вдале поєднання і надзвичайно смачний обід. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 768
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |