Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:00 02.11.2015 Пряники- Сонечка, в тебе есть изюминка? - Моня, да я практически кекс! Все ближче і ближче новорічно-різдвяні свята, а значить треба думати про подарунки, різні смаколики до святкового столу, а можна подумати і про смачні подарунки. Цього року хочу запропонувати кілька дуже смачних і цікавих рецептів пряників. На мій погляд це найзимовіша, найсвятковіша випічка, її можна і подарувати, і ялинку прикрасити, і з духмяним чаєм зігрітися в дружній компанії. Рецептами ділюся заздалегідь, оскільки є кілька «довгограючих» з тривалою витримкою тіста, але повірте – кожна хвилина затрачена на приготування окупиться неймовірною смакотою. Та почну все ж таки з найпростішого рецепту. Такі пряники продавалися за часів мого дитинства, продаються і зараз, правда про смак сказати нічого не можу, оскільки не купую, але колеги з роботи сказали, що з магазинними не зрівняти. Отож, спробуємо? На 1кг готових виробів: 480гр.борошна 1 гатунку 260гр.цукру 50гр.масла 1яйце 1/4ч.л.соди 1/4ч.л.амонію 1ч.л. пряної суміші або просто кориці 1/2ст.кип’ятку Для глазурі: 1білок 100гр.цукрової пудри 1ст.л. гарячої води
Для початку робимо палений цукор, це не страшно, посуд не постраждає, 1с.л.цукру розтоплюємо в сухій каструлі до чорного кольору, знімаємо з вогню і додаємо 0,5ст.кип’ятку (буде трохи бурлити). Розмішуємо все, поки не утвориться однорідна чорна вода, додаємо залишок цукру і прянощі, на середньому вогні доводимо до кипіння. Як тільки весь цукор розтав, знімаємо з вогню і додаємо 1,5ст.борошна з загальної кількості, відразу ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Маса вийде схожою на варену згущенку. Додаємо масло, даємо трохи охолонути, додаємо яйце, борошно, що залишилося, соду, амоній. Замішуємо тісто. Тісто надзвичайно приємне в роботі. Якщо хочеться досипати борошна, зачекайте, поки тісто зовсім охолоне, після цього впевнена – таке бажання пропаде. Формуємо кульки бажаного розміру, викладаємо на деко на відстані 2-3см одна від одної. Випікаємо в духовці розігрітій до 220С° 8-10 хвилин залежно від розміру., до блідо-коричневого кольору. Намагайтеся не перетримати. Охололі пряники по кілька штук складаємо в лоточок, додаємо кілька ложок глазурі, закриваємо лоточок і кілька разів струшуємо. Викладаємо пряники на деко і на 1-2 хвилини ставимо в духовку, щоб глазур підсохла. Для глазурі білок збиваємо з пудрою до стійких пік, додаємо гарячу воду і перемішуємо.
Дуже домашня випічка, проста у виконанні і смачна у вживанні. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 852
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |