Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:59 28.10.2015 Гіркий перець квашенийУ меня очень терпеливый характер, типа накопительной системы скидок. Главное — потом не попасть под мою раздачу бонусов. Чим довше не пишеш, тим важче почати знову. Чесно готувала і фотографувала, але часу на написання навіть тих кількох речень, які може написати така графоманка як я, катастрофічно не вистачало. Але беру себе в руки і ділюся рецептом квашеного гіркого перцю. Ще перець можна купити і на ринку по 25грн.за кг, і в магазинах, наприклад, в Велмарті я його купувала по 10,00 грн. Тобто ще можна встигнути приготувати. Рецепт дуже простий: 1кг гіркого перцю 1 л води 0,5 ст.солі 1 головка часнику 1 пучечок кропу
Перець для заквашування краще брати зелений, тому що він змінює колір, і червоний при цьому виглядає не дуже симпатично. Свіжопридбаний перець виймаємо з торбинки, викладаємо на піднос і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Нам треба, щоб перець трішки прив’яв. Тоді ми його миємо і кожну перчинку наколюємо виделкою в кількох місцях. Викладаємо в ємність, де будемо квасити (не подумайте, нічого поганого), пересипаємо кожен шар часником (дуже добре його нарізати пластівцями) і порізаним кропом. Воду з сіллю розмішати, щоб сіль повністю розчинилася і заливаємо перець. Воду беремо звичайну, я брала з-під крану, не кип’ячену. Зверху на перець кладемо гніт, у мене була пласка тарілка і мармурова ступка. Вся конструкція залишається на кухні на кілька днів. І ось тут треба до перцю заглядати кожен день, як тільки побачили, що колір змінився з зеленого на жовтуватий відразу приймаємо рішення щодо його подальшої долі. Якщо не плануєте довго зберігати, можна просто перекласти в чистий посуд, залити розсолом (та сама пропорція, тільки закип’ятити і охолодити). Якщо хочете закрити кілька баночок, то викладаємо перець в стерилізовані банки, доводимо до кипіння 1л води, 0,5ст.солі і 1ст.л.оцту, гарячим розсолом заливаємо банки і відразу закручуємо. Виходить смачна, гостренька закуска, досить таки цікава до м’ясних страв. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 3288
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |