Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 17:39 05.10.2015 Морозиво «Тирамісу» з кавовим фаджем- Привет, любимая! Чем сейчас занимаешься? - Рыбу заливную делаю... - Ого! А ты умеешь?! - А, то! Кусок воблы, глоток пива!!! Розумію, що рецепт морозива восени – це трохи дивно, але кілька днів бабиного літа трохи розвіюють тугу за теплом. Тим більше, що рецепт складається ніби з трьох рецептів, власне самого морозива, сиру маскарпоне, крем-чиз робили, філадельфію робили – на черзі вершковий сир маскарпоне. Робиться просто, можливо не дуже дешево, але однозначно домашній варіант буде економнішим, а за смаком навряд хтось відрізнить. Ну і завершує тріо кавовий фадж- це неймовірно смачний соус для морозива, вафель, кави. Отож почали: На 4 порції: 250гр.маскарпоне 150мл вершків (від 22%) 80гр.цукрової пудри 25мл коньяку або рому (я не додавала) 50мл кавового фаджу Для маскарпоне: 500мл вершків (від22%) 1ст.л. лимонного соку Для кавового фаджу: 80гр.цукру 100мл завареної кави 30гр.какао Для початку робимо маскарпоне: вершки нагріваємо до температури 85С°. Видушуємо з лимона сік, додаємо до нагрітих вершків і постійно помішуючи нагріваємо до тих пір, поки маса не почне густішати (головне не доводити до кипіння!!!). Каструльку знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Тим часом на дуршлак стелимо марлю в 3-4 шари, викладаємо сирну масу і даємо стекти сироватці 10-12 годин. Вершковий сир готовий. Якщо берете вершки 22%, то вихід сиру становитиме 175 -200гр., якщо від33% - 250-300гр. Для фаджу заварюємо улюблену каву, нам знадобиться 100мл, додаємо цукор, какао. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні до тих пір, поки рідина не зменшиться втричі. Даємо повністю охолонути. Для морозива маскарпоне, вершки та цукрову пудру змішуємо, виливаємо в лоточок, ставимо в морозилку і кожну годину перемішуємо, поки не утвориться пухка маса. Готове морозиво викладаємо в креманки, поливаємо фаджем і згадуємо спекотне літо! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 819
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |