Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:41 29.09.2015 Заварні тістечка (не останні)Вот пошлешь кого-нибудь сгоряча. А в душе переживаешь – дошел... не дошел? У світі дуже мало людей, які прохолодно відносяться до зварних тістечок, переважно їх люблять. А скільки кремів, начинок можна заховати в невагоме тісто! І все-такі погоду робить тісто. У нас в записничку є кілька рецептів, та не бачу нічого страшного, якщо поділюся ще одним. На сьогоднішній день – це мій улюблений рецепт, але в «загашнику» є ще кілька, тож, дай Боже, не останній. Все напрочуд легко, знайомо, і дуже-дуже смачно. На 20-25 доволі великих тістечок: 250гр.води 100гр.вершкового масла 150гр.борошна 4-5 яєць 5гр.солі 5гр.цукру А далі стандартна схема: воду наливаємо в каструльку, додаємо порізане шматочками масло, сіль, цукор, доводимо до кипіння. Важливо, щоб масло повністю розчинилося. Просіюємо борошно і відразу інтенсивно розмішуємо, прогріваючи на маленькому вогні, до тих пір поки тісто не збереться в шар, і на дні каструльки не утвориться борошняна плівка. Тоді тісту даємо кілька хвилин охолонути і додаємо по одному яйця, кожне ретельно вмішуючи в тісто до однорідного стану. Дуже зручно це робити дерев’яною ложкою, але я лінива, тому в мене це робить міксер. З яйцями теж потрібно бути дуже обережними, оскільки їх може знадобитися як 3 так і 5, це залежить і від їх розміру, і від борошна, і від того наскільки ми заварили тісто. В кондитерських школах всі яйця розбивають в миску, проціджують через сито, а тоді великою ложкою додають. Готове тісто нагадує правильно зварений заварний крем. Відсаджуємо його на деко і ставимо в духовку розігріту до 180С° на 20-25 хвилин, або до золотистого кольору. Готові тістечка охолоджуємо і начиняємо кремом. У мене вершки збиті зі згущеним молоком, тістечка розрізані навпіл та оформлені у вигляді лодочок, мені здається так симпатичніше і можна покласти більше як крему так і ягід або фруктів. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 764
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |