![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 15:49 10.08.2015 Домашній кетчупЧто за несправедливость??? Нервные клетки не восстанавливаются, а жировые не умирают(((( В нашій країні є два «народні» соуси – це майонез і кетчуп. Про майонез ми говорили, тут все зрозуміло, готувати можна незважаючи на пору року, що не скажеш про кетчуп. Всі, хто робить заготовки на зиму, мають власний рецепт цього соусу, вирішила поділитися і своїм. Принцип той самий: помідори, спеції і трохи терпіння. На 1,3л готового кетчупу: 2,5кг помідор 3 цибулини 3 зубчики часнику 0,5ст.цукру 0,5ст.оцту 2ч.л.солі 0,3ч.л. кориці 0,5 стручка гіркого перцю перець горошком, коріандр горошком, пара бутонів гвоздики кілька гілочок базиліку В принципі, базилік і часник можна пропустити, тоді вийде класичний кетчуп, але настільки обожнюю поєднання смаку та аромату помідор, базиліку і часинку, що вирішила зберегти частинку літа в банці. Помідори нарізаємо навпіл, цибулю кубиками, гіркий перець цілим викладаємо в каструлю і варимо хвилин 30, поки помідори не перетворяться майже на пюре. Тим часом приготуємо пряний вузлик. В невеличкий шматок марлі покладемо по 5 горошин чорного перцю та коріандру, 2 бутоничка гвоздики, міцно зав’яжемо. Варені помідори пробиваємо блендером або на м’ясорубку. Отриману масу протираємо через сито, робота нудна, але потрібна. Готове однорідне пюре ставимо на вогонь нижче середнього, додаємо корицю, пряний вузлик, сіль, цукор, базилік і варимо 20 хвилин. Далі додаємо подрібнений часник на часникодавці, оцет і варимо ще 10 хвилин. Виймаємо вузлик та базилік, розкладаємо гарячий кетчуп в стерилізовані банки, закатуємо і чекаємо зими. Дуже смачний, ароматний та яскравий кетчуп, який можна не боятися давати дітям. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 1040
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |