Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24544)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3965)

Ванільне морозиво з пармезаном (3512)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3494)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3316)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3292)

Закуска із запечених баклажанів (3247)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3241)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3223)

Баклажан-кебаб в духовці (3114)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3158)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3137)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3032)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3080)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3011)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2962)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2917)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3011)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2973)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2854)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Багет
Тетяна Хвиль

11:29 10.07.2015

Багет

Прежде чем без спроса учить меня жизни, предъявите свой «Сертификат идеальности».

Про якість хліба, якій продається в наших магазинах ми говорили, правда, і про смак нічого доброго сказати теж не можна. Багети відносяться не до хліба, а до хлібобулочних виробів, проте кращими від цього вони не становляться, особливо наступного дня. Я якось (а це було в ті «лохматі» часи, коли я хліб купувала в магазинах) надумала розмочити засохший багет для котлетного фаршу, те що отримала на виході нагадувало шматок мокрої вати. Не скажу, що відтоді почала пекти багети сама, цьому заняттю лише кілька місяців, але вже є улюблені рецепти. Сьогодні рецепт багету на дріжджах.

На 3 багета:

500гр.борошна (брала суміш вищого та першого сорту 50:50)

365гр.води (кімнатної температури)

10гр.солі

3гр.дрідждів (свіжих)

Просіюємо борошно в миску, додаємо дріжджі, сіль, воду. Замішуємо однородне тісто. Далі працюємо скребком (можна замінити шпателем, який купується в будівельному магазині). По краю миски шпателем збираємо тісто і складаємо його всередину, це робимо раз 20, постійно повертаючи миску. Тісто дуже живе. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на 30 хвилин. Знову так само скребком підгортаємо краї тіста до середини. Знову затягуємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин, так потрібно зробити 6 раз. Я, щоб не забути, роблю помітки на плівці. З кожним загортуванням ви будете бачити «еволюцію» тіста. Воно буде ставати все пружнішим. Я намагалася на фото це показати. Далі ріжемо скребком тісто на три частини, підкатуємо в шари, накриваємо рушником і даємо відпочити 20 хвилин. Тісто дуже ніжне, все в повітряних бульбашках, тому формуємо багети обережно. Розтягуємо кожну кулю прямокутником і починаємо загортати ніби рулетом, кожен оберт защипуємо тісто тильною стороною долоні. Готовий рулетик підкачали кілька раз і кладемо на розстойку. Для цього краще брати лляну тканину, припорошити її борошном, зробити бортики і між ними викласти багетні заготовки. Даємо відпочити 60-75 хвилин, за цей час вони виростуть вдвічі, робимо надрізи. Випікати 20-25 хвилин в духовці розігрітій до 240С°. Такі вироби краще випікати з парою, на дно духовки ставиться або деко, або миска, куда наливається гаряча вода. Даємо трохи охолонути.

Звісно, краще за все багети смакують ледь теплими, щоб шкірочка хрумтіла, а аромат м’якуша забивав все навкруги, але й наступного дня теж смак і вигляд залишаються пристойними. У мене на фото багет із залишками в’ялених помідорів, і навіть такий лаконізм був дуже і дуже смачний.

Рецепт простіше ніж вам здається, спробуйте, і переконаєтеся в цьому.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Багет

Багет

Багет


Переглядів: 1094


Додайте коментар:

защитный код

У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (52)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (18)
...
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (49)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (56)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського районуНезаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського району (49)
Учора, 25 червня, близько 05:10 до поліції надійшло повідомлення про стрільбу на вулиці у селі Золотолин Костопільської...
ДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажиркаДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажирка (53)
Автопригода сталася вчора, 25 червня, близько 20 години у селі Рудка....
Салат з полуницею та зернистим сиромСалат з полуницею та зернистим сиром (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.