![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 11:29 10.07.2015 БагетПрежде чем без спроса учить меня жизни, предъявите свой «Сертификат идеальности». Про якість хліба, якій продається в наших магазинах ми говорили, правда, і про смак нічого доброго сказати теж не можна. Багети відносяться не до хліба, а до хлібобулочних виробів, проте кращими від цього вони не становляться, особливо наступного дня. Я якось (а це було в ті «лохматі» часи, коли я хліб купувала в магазинах) надумала розмочити засохший багет для котлетного фаршу, те що отримала на виході нагадувало шматок мокрої вати. Не скажу, що відтоді почала пекти багети сама, цьому заняттю лише кілька місяців, але вже є улюблені рецепти. Сьогодні рецепт багету на дріжджах. На 3 багета: 500гр.борошна (брала суміш вищого та першого сорту 50:50) 365гр.води (кімнатної температури) 10гр.солі 3гр.дрідждів (свіжих)
Просіюємо борошно в миску, додаємо дріжджі, сіль, воду. Замішуємо однородне тісто. Далі працюємо скребком (можна замінити шпателем, який купується в будівельному магазині). По краю миски шпателем збираємо тісто і складаємо його всередину, це робимо раз 20, постійно повертаючи миску. Тісто дуже живе. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на 30 хвилин. Знову так само скребком підгортаємо краї тіста до середини. Знову затягуємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин, так потрібно зробити 6 раз. Я, щоб не забути, роблю помітки на плівці. З кожним загортуванням ви будете бачити «еволюцію» тіста. Воно буде ставати все пружнішим. Я намагалася на фото це показати. Далі ріжемо скребком тісто на три частини, підкатуємо в шари, накриваємо рушником і даємо відпочити 20 хвилин. Тісто дуже ніжне, все в повітряних бульбашках, тому формуємо багети обережно. Розтягуємо кожну кулю прямокутником і починаємо загортати ніби рулетом, кожен оберт защипуємо тісто тильною стороною долоні. Готовий рулетик підкачали кілька раз і кладемо на розстойку. Для цього краще брати лляну тканину, припорошити її борошном, зробити бортики і між ними викласти багетні заготовки. Даємо відпочити 60-75 хвилин, за цей час вони виростуть вдвічі, робимо надрізи. Випікати 20-25 хвилин в духовці розігрітій до 240С°. Такі вироби краще випікати з парою, на дно духовки ставиться або деко, або миска, куда наливається гаряча вода. Даємо трохи охолонути. Звісно, краще за все багети смакують ледь теплими, щоб шкірочка хрумтіла, а аромат м’якуша забивав все навкруги, але й наступного дня теж смак і вигляд залишаються пристойними. У мене на фото багет із залишками в’ялених помідорів, і навіть такий лаконізм був дуже і дуже смачний. Рецепт простіше ніж вам здається, спробуйте, і переконаєтеся в цьому. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 879
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |