Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16973)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2105)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2057)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1757)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1752)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1739)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1733)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1714)

Ванільне морозиво з пармезаном (1677)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1688)

Закуска із запечених баклажанів (1670)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1660)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1614)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1614)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1634)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1622)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1530)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1520)

Баклажан-кебаб в духовці (1503)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1496)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Багет
Тетяна Хвиль

11:29 10.07.2015

Багет

Прежде чем без спроса учить меня жизни, предъявите свой «Сертификат идеальности».

Про якість хліба, якій продається в наших магазинах ми говорили, правда, і про смак нічого доброго сказати теж не можна. Багети відносяться не до хліба, а до хлібобулочних виробів, проте кращими від цього вони не становляться, особливо наступного дня. Я якось (а це було в ті «лохматі» часи, коли я хліб купувала в магазинах) надумала розмочити засохший багет для котлетного фаршу, те що отримала на виході нагадувало шматок мокрої вати. Не скажу, що відтоді почала пекти багети сама, цьому заняттю лише кілька місяців, але вже є улюблені рецепти. Сьогодні рецепт багету на дріжджах.

На 3 багета:

500гр.борошна (брала суміш вищого та першого сорту 50:50)

365гр.води (кімнатної температури)

10гр.солі

3гр.дрідждів (свіжих)

Просіюємо борошно в миску, додаємо дріжджі, сіль, воду. Замішуємо однородне тісто. Далі працюємо скребком (можна замінити шпателем, який купується в будівельному магазині). По краю миски шпателем збираємо тісто і складаємо його всередину, це робимо раз 20, постійно повертаючи миску. Тісто дуже живе. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на 30 хвилин. Знову так само скребком підгортаємо краї тіста до середини. Знову затягуємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин, так потрібно зробити 6 раз. Я, щоб не забути, роблю помітки на плівці. З кожним загортуванням ви будете бачити «еволюцію» тіста. Воно буде ставати все пружнішим. Я намагалася на фото це показати. Далі ріжемо скребком тісто на три частини, підкатуємо в шари, накриваємо рушником і даємо відпочити 20 хвилин. Тісто дуже ніжне, все в повітряних бульбашках, тому формуємо багети обережно. Розтягуємо кожну кулю прямокутником і починаємо загортати ніби рулетом, кожен оберт защипуємо тісто тильною стороною долоні. Готовий рулетик підкачали кілька раз і кладемо на розстойку. Для цього краще брати лляну тканину, припорошити її борошном, зробити бортики і між ними викласти багетні заготовки. Даємо відпочити 60-75 хвилин, за цей час вони виростуть вдвічі, робимо надрізи. Випікати 20-25 хвилин в духовці розігрітій до 240С°. Такі вироби краще випікати з парою, на дно духовки ставиться або деко, або миска, куда наливається гаряча вода. Даємо трохи охолонути.

Звісно, краще за все багети смакують ледь теплими, щоб шкірочка хрумтіла, а аромат м’якуша забивав все навкруги, але й наступного дня теж смак і вигляд залишаються пристойними. У мене на фото багет із залишками в’ялених помідорів, і навіть такий лаконізм був дуже і дуже смачний.

Рецепт простіше ніж вам здається, спробуйте, і переконаєтеся в цьому.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Багет

Багет

Багет


Переглядів: 411


Додайте коментар:

защитный код

Бамбл-ТірамісуБамбл-Тірамісу (15)
...
На Сарненщині внаслідок пожежі у приватному житловому будинку постраждало двоє дітейНа Сарненщині внаслідок пожежі у приватному житловому будинку постраждало двоє дітей (15)
Вчора, об 11:45 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві села Грушівка Сарненського...
У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфарктіУ трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (17)
Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій...
У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни"У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни" (28)
За ініціативи cекретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, сьогодні у Рівному відбувся семінар, покликаний посилити психологічну допомогу дітям, чиї рідні зараз перебувають в лавах ЗСУ, потрапили у полон,...
У Вараському районі загинув мотоциклістУ Вараському районі загинув мотоцикліст (18)
Автопригода сталася близько 23 години вчора, 14 квітня...
На Рівненщині визначатимуть якість початкової освітиНа Рівненщині визначатимуть якість початкової освіти (23)
Участь у дослідженні візьмуть 666 четвертокласників із 22 шкіл області. Фахівці визначатимуть читацьку, математичну та природничо-наукову компетентності випускників початкової школи. Про це повідомив...
ДТП на Дубенщині: травмувався пішохідДТП на Дубенщині: травмувався пішохід (21)
Автопригода на трасі «Київ-Чоп» між населеними пунктами Крилів та Молодаво сталася о 23:15 вчора, 14 квітня...
"Нові комфортабельні пасажирські автобуси вже скоро вийдуть на маршрути Рівного", - Василь Сливка"Нові комфортабельні пасажирські автобуси вже скоро вийдуть на маршрути Рівного", - Василь Сливка (34)
Всі необхідні юридичні процедури, а також всі регламенти технічного їх обслуговування на фінальній стадії...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.