Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:01 08.07.2015 ЧакапуліЖенская примета: вышла ненакрашенной — встретишь всех знакомых! В Україні пішла мода на все грузинське, думаю, і ми будемо «в тренді» якщо приготуємо грузинську страву чакапулі. О, це класна штука! Тим більше, що простір для маневрів (кулінарних, виключно кулінарних). В принципі це тушковане м’ясо, але тушковані у вині, з додаванням пряних трав та кислої складової. Чому я так кажу? Та тому що цю складову можна змінювати в залежності від смаку, від настрою, та навіть від пори року. Розказую варіанти – це може бути зелена алича (спіла теж непогано, нагадуватиме ткемалі), зелений виноград (або просто кислий), лимон, лайм та навіть ківі. М’ясо теж можна брати на свій смак, в оригіналі іде баранина, але смачно і з телятиною, і з свининою. Обов’язковою умовою є зелень: кінза, естрагон, часник (дуже смачно зі стрілками часнику) та зелена цибуля. Рецепт дуже простий: На 6 порції: 1кг м’яса 300мл білого сухого вина 50гр.вершкового масла (якщо телятина або баранина) кінза, естрагон, часник, зелена цибуля так, щоб загальна кількість була 300гр. жменя зеленої аличі (або що візьмете) приблизно 150гр. сіль, перець, хмелі-сунелі, ¼ стручка гіркого перцю. В цьому рецепті м’ясо краще брати на кості, щоб був наваристим бульйон. Я брала свинячу рубанку, але думаю, що тут підійде і рулька, тільки без шкіри. Заливаємо м’ясо стаканом води, доводимо до кипіння і тримаємо на середньому вогні 30 хвилин. Далі додаємо вино, трави, спеції, приправи, сіль. Це все тушкуємо близько 50-60 хвилин на середньому вогні. Подаємо з зеленню та овочами, м’ясо дуже ніжне, бульйон ароматний та насичений, а легка кислинка дуже доречна. Змінюючи складові будете мати щоразу нову страву, а нам дуже сподобалося з аличею та виноградом. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 744
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |