Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:21 24.06.2015 Фарширована цвітна капустаСегодня утром спокойно спросил у жены: — Ты чайник поставила? Пока молча чистил зубы, узнал, что она для меня рабыня, я ее не ценю, перестал в ней видеть женщину и нам пора разводиться так, как я нашел другую... Ни фига себе чайку попил! Про користь цвітної капусти можна багато, але рецептів її приготування так, щоб користь максимально залишилася мало. Ну що переважно з неї готують: обсмажують в сухарях або клярі, роблять оладки (знову ж такі смаження), з корисного на згадку приходить хіба що запіканка. Я ж пропоную цвітну капусту нафарщирувати та запекти. Вийде ситна, смачна страва, яке відповідає нормам дієтології, правда для цього фарш потрібно взяти курячий або індичий. Хоча тут би я теж посперечалася, тому що цікаво, скільки курці потрібно вколоти гормонів, щоб вона досягла максимальної ваги на 30 днів? Не знаєте, я теж, тому будемо вважати, правильну страву відносно правильною. На 4 порції: капустина - 0,5 кг фарш м’ясний – 250гр йогурт натуральний або сметана 10% - 2ст.л. гірчиця – 1ч.л. сир твердий – 50гр Для початку купуємо капусту і залишаємо її без холодильника на добу. Це потрібно для того, щоб суцвіття легко від’єднувалися один від одного (на першому фото це видно). Тому беремо капусту гарну, без плям, інакше за добу вона зовсім зіпсується. Закип’ятили воду із сіллю (я не люблю дуже солоне, тому сіль кладу з розрахунку на 3л води -1 ч.л.солі), кладемо в окріп капусту, як тільки закипить тримаємо 5 хвилин. Виймаємо, даємо трохи охолонути. Обережно начиняємо капустину фаршем, починати краще зі споду. Максимально наповнюючи всі пустоти м’ясом. Потім роз’єднуємо суцвіття зверху, закладаємо начинку, де-не-де фарш може виглядати, але це нічого. Зверху капустяну голову потрібно чимось змастити, можна це зробити і майонезом, але я беру йогурт змішаний з гірчицею, виходить нічим не гірше, але набагато корисніше. Ставимо в розігріту до 180С° на 25 хвилин, виймаємо ще раз змащуємо і присипаємо сиром. Ставимо ще на 15 хвилин. Подавати в теплому вигляді, дуже смачно з йогуртовим соусом: йогурт пробиваємо блендером з оливками та зеленню. Поживно, корисно, смачно, не дуже затратно. Готувати легко, а для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 794
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |