Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:33 10.06.2015 Полуничні кнелі в карамельній глазуріМужчины более привередливы и капризны. Женщину устроит как черное манто и белый автомобиль, так и наоборот. А мужчине подавай пышную грудь и плоский живот, а наоборот — никак. Всі ми з дитинства пам’ятаємо ліниві вареники, не всі правда їх любили, але в роки мого дитинства діти їли все що давали, це зараз можуть вибирати, вередувати. Я сьогодні теж з майже варениками, але не зовсім лінивими. Я навіть більше скажу, з трудолюбивими варениками я прийшла, але ж якими смачними. Правда мої вареники пройшли трансформацію і стали полуничними кнелями в карамельний глазурі та хрумкій паніровці. Особливо ваш кулінарний порив оцінять діти, мало того, що це незвично та смачно, так ще не дуже улюблений творог з’їдять і не муркнуть. А насправді дуже все просто. На 2 порції:
250г творога 20г масла, кімнатної температури 100г борошна 1ст.л. манної крупи 3ст.л. цукру 1 яйце дрібка солі
для начинки: 8 штук великої полуниці
крім того: 100гр. печива «Марія» 1ст.л. масла 1ст.л. цукру
Для тіста творог розтираємо (я це робила в блендері) з маслом, яйцем, цукром. Просіюємо борошно, додаємо манку, сіль, творожну масу. Замішуємо тісто, робимо з нього ковбаску, загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на 1 годину. Печиво подрібнюємо на крихти, підсмажуємо їх на сухій сковорідці, даємо охолонути. Не пропускайте це пункт, так буде набагато смачніше. Миємо та просушуємо полуниці. Охолоджену ковбаску нарізаємо на 8 шматочків. Формуємо з кожного круглий кнелик з полуницею всередині. Я робила так: так як тісто липкувате, на руку одягала поліетиленовий пакет, розплющувала в млинець шматочок тіста, клала цілу ягоду і скачувала в шар. Всі кульки викладаємо на дошку. В сковорідці розігріваємо масло, додаємо цукор і розтоплюємо на карамель. У мене вийшла загуста, тож добавляла 2ст.л. води. Наливаємо в маленьку каструлю воду, доводимо її до кипіння. Викладаємо наші кульки, тримаємо на вогні 2-3 хвилини. З води відразу викладаємо кульки в сковорідку, з усіх сторін прокачуємо в карамелі і відразу ж викладаємо у підсмажені сухарі, теж прокачуємо з усіх сторін. Готові кнелі викладаємо на тарілку, зверху поливаємо карамеллю, що залишилася. А ще можна зробити ванільний соус, теж буде смачно та вишукано. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 803
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |