Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:51 02.06.2015 Карамельний кексДа здравствует самый доступный морепродукт... СОЛЬ! За багато років захоплення кулінарією, я можу «навскидку» сказати чи варто зберігати рецепт і чи смачною вийде страва (на мій смак та смак моїх рідних). Але бувають рецепти, які викликають цікавість – а що ж цього вийде? Причому цікавлять не тільки складові, але й сама технологія. Так вийшло цього разу, у вир цікавості мене кинув карамельний кекс. Мало того, що готується не просто легко, а дуже легко, так ще і з доступних продуктів. А щодо смакових відчуттів – навіть не знаю як пояснити. Ви коли-небудь пробували оксамит на дотик? Так ось ця оксамитова ніжність, тільки на смак, і я не перебільшую. Настільки цікава структура, що кожен шматочок кексу потрібно просто смакувати, а такого ефекту, погодьтеся, не з кожним складним тортом можна добитися. На 10 стандартних порційних кексів або один великий: 40гр.вершків 33% 125гр.цукерок іриски 110гр.масла 100гр.яєць 8гр.глюкози 2гр.розпушувача 90гр.борошна 65гр.мигдального борошна
Карамельна глазур 75мл вершків 33% 100гр. ірисок
Подивилися і думаєте де тут доступні продукти? Розказую – іриски купуємо на ринку, беремо найкращі або найулюбленіші; глюкозу замінюємо медом, його знадобиться чайна ложка (я брала домашній кукурудзяний сироп); мигдальне борошно замінила такою ж кількістю пшеничного; вершки беру домашні. А тепер готуємо: Вершки з цукерками розтоплюємо до однорідного стану, постійно помішуємо, щоб маса не пригоріла. Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, хвилину-дві. В блендері пробиваємо вершкове масло кімнатної температури, яйця, глюкозу, розпушувач до гладкої маси, додаємо розтоплений ірис. Ще раз пробиваємо. Просіюємо борошно, ще раз пробиваємо. Тісто має гладким, немов атласне, я такого ніколи не бачила, як ніколи і не робила коксового тіста в блендері. Форму змазуємо маслом, я просто низ застелила папером. Викладаємо тісто і ставимо в духовку при 160С° на 20 хвилин для маленьких, і 35-40 – для великого кексу. Аромат при випічці стоїть настільки карамельно-вершково-густий, що здається проникає в кожен куточок будинку, це просто якесь диво. Поки готується кекс, робимо карамельну глазур: розтопити вершки з цукерками. Дістати кекс з духовки і відразу полити глазур’ю, не виймаючи з форми. Дати повністю охолонути, і тоді тільки вийняти. Це настільки смачний кекс, що мій вибагливий чоловік просив, щоб я його пекла частіше, а таке я чула тільки про його улюблений торт. А моїй кондитерський фантазії рецепт дав «чарівного пенделя», і вона нарешті запрацювала тож думаю, що скоро зможу поділитися результатами. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 835
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |