Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 00:16 15.05.2015 Курка в медово-гірчичному соусі— Доктор, у моего мужа серьезное расстройство психики. Иногда я часами ему что-нибудь рассказываю, а потом оказывается что он не слышал ни слова. — Это не заболевание, уважаемая, это дар Божий! Знаєте які найкращі покупки? Спонтанні, незаплановані і не вкрай необхідні, чомусь вони найбільше приносять задоволення. Я вчора придбала собі нову кухонну «іграшку», сьогодні її отримала і сиджу, радуюсь. Правда мало хто розуміє навіщо вона мені, та нехай, головне – я задоволена, чоловік очікує нових гастрономічних вражень. Що це таке розповім на днях, коли проведу деякі випробування. А сьогодні розкажу про рецепт смачної тушкованої курки, виходить напрочуд ніжною та пікантною, а ще ситною, що в таку зовсім не радісно-весняну погоду буде доречно. - 1 кг курки - 2 невеликі цибулини, - 2 зубчики часнику, - 1 ст л олії, - 1 ст л меду - 1,5 ст л гірчиці - 1 ст л оцту - 50 мл білого сухого вина - 150 мл води (або бульону, я брала 100 води 50 вершки 10%) - сіль, - перец, - тим’ян.
Курку розрізати на порційні шматочки, (я брала стегенця без шкіри), додати оцет, олію, посолити, поперчити і залишити на 20-30 хвилин. Розігріти сковорідку, обсмажити курку до золотистої шкоринки, скласти в форму для запікання. Дрібно порізати цибулю і часник, обсмажити кілька хвилин, влити вино, воду, додати мед та гірчицю, сіль, перець, тримати на маленькому вогні, поки рідина не випарується вдвічі. Соус вилити в курку, присипати тим’яном, поставити в духовку на 40 хвилин при 180С° з закритою кришкою (або фольгою) і 30 хвилин без кришки. Готове м’ясо буде відставати від кісточок і просто танути у роті. Подавати найкраще з овочевим салатом, на календарі весна все-таки. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 821
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |