Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:26 20.04.2015 Caramel Panna cottaГоворят, когда ночью не можешь уснуть, значит, ты кому-то снишься. Я никак не пойму, кто уже месяц там сериал про меня смотрит? Пасха пройшла, а холод, сирість, мокрий сніг повернулися. В таку погоду тільки сумувати вдома під теплою ковдрою з гарячим шоколадом, але треба на роботу. Думаю, після кількаденних свят всі «запаси продовольства» підійшли до свого логічного завершення. Тому сьогодні пропоную легенький десерт, родом із П’ємонту, який не потребує духовки та надзвичайних зусиль, готується швидко, не такий щоб вже і калорійний (в порівнянні з тортами так точно). Це карамельна панна котта. На 4 порції: 500мл вершків 21% 100мл згущеного молока 10гр. желатину Зазвичай панна котта готується із суміші жирних вершків і молока, але не розумію чому не можна взяти просто верки меншої жирності. Я, якщо відверто, різниці зовсім не відчуваю, мабуть, гурманом мені не бути. Щоб не заморочуватися карамель будемо робити експрес-методом.Згущене молоко нагріти в сотейнику до зміни кольору на карамельний, постійно помішуючи, це займе хвилин 4-5. Додаємо вершки, розмішуємо. Пробуємо на цукор, якщо є потреба додаємо. Доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню. Желатин замочуємо у воді, нагріваємо до повного розчинення та додаємо у вершково-карамельну суміш, розмішуємо. Виливаємо у бокали або формочки. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години. Викладаємо на тарілку, зверху можна полити ягідним соусом або потерти шоколадом. Може здатися, що панна котта – це родичка молочного желе. Так, родичка, але така далека, що зі спільного у них залишився один желатин. Дуже витончений, карамельний смак, який нікого не залишить байдужим. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 677
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |