Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 23:41 09.04.2015 Пасхальні макові тістечкаСлучается, кто-нибудь звонит и спрашивает: — Это кто? Я придумал гениальный ответ, который просто загоняет звонящего в ступор: — Где? В передпасхальний тиждень завжди стільки клопотів, що складається враження, ніби наступає кінець світу. А ще я перший раз не знаю що буду готувати, ага, смішно про казати за два дні до свята. А поки я в роздумах, пропоную вам рецепт пасхальних тістечок – традиційної випічки з італійського містечка Прато. Ну що можу про них сказати? Смачні, дуже соковиті (якщо цей вираз можна застосувати до тістечок), і дуже незвичні, оскільки тісто використовується здобне. Не можу сказати, що прості у виконанні, але результат себе виправдовує. Для заварного крему: 200 мл молока 1 яйце 85 г цукру 40 г крохмалу Для масляно-білкового крему: 110 г вершкового масла 36 мл води 150 г цукру 3 білка 2-3 капли лимонного сока Для сиропу: 100 г води 80 г цукру Для теста: 120 г маку 200 мл молока + 50 мл молока 80 г цукру 70 г вершкового масла 1 яйце 2 жовтка 1,5 ч.л. сухих дріжджів 0,5 ч.л. солі 480-500 г борошна Для початку робимо тісто. З 200 мл молока та цукру зварити сироп, заварити у ньому мак. Дріжджі розпустити в молоці, яке залишилося, додати столову ложку борошна, дати опарі піднятися. Масло кімнатної температури збити з жовтками та яйцем, ввести запарений мак та опару, розмішати, додати борошно та сіль. Замісити тісто, дати піднятися вдвічі. Сформувати маленькі кульки розміром з грецький горіх, викласти на деко, залишити в спокої на 40 хвилин. Пекти до золотистого кольору при 180С°. Повністю охолодити. Робимо заварний крем: змішати половину молока з цукром, довести до кипіння. Другу половину молока розмішати з яйцем та крохмалем, додати в кипляче молоко, заварити до густини сметани. Охолодити. Зварити простий сироп: 80гр.цукру і 100гр.води довести до кипіння, охолодити. Надрізати навхрест дно в кожної булочки, трохи розкрити, налити по 1ст.л.сиропу, дати пропитатися. За кілька хвилин начинити булочки кремом, склеїти попарно. Для білково-масляного крему варимо сироп з 36гр.води та 150гр.цукру, варити його потрібно 8-10 хвилин. Паралельно починаємо збивати білки з лимонним соком до стійких пік, починаємо додавати сироп, продовжуючи збивати до глянцевих пік. Масло кімнатної температури ріжемо кубиками і додаємо до білків не перестаючи їх збивати. Наступний кубик додаємо після того як розійшовся попередній. Кожну заготовку тістечка обмазуємо кремом (я просто занурювала в чашу з кремом), обкачуємо в крихтах, тут берете на свій смак, можна горіхові, можна вафельні, я брала ванільні. Ставимо готові тістечка на кілька годин в холодильник. Чудові тістечка, наскрізь просочені кремом – це щось неймовірне. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 750
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |