Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16757)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2050)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2027)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1718)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1711)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1698)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1699)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1672)

Ванільне морозиво з пармезаном (1637)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1661)

Закуска із запечених баклажанів (1629)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1628)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1586)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1581)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1600)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1498)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1476)

Баклажан-кебаб в духовці (1471)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1458)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Пасхальні макові тістечка
Тетяна Хвиль

23:41 09.04.2015

Пасхальні макові тістечка

Случается, кто-нибудь звонит и спрашивает: — Это кто? Я придумал гениальный ответ, который просто загоняет звонящего в ступор: — Где?

В передпасхальний тиждень завжди стільки клопотів, що складається враження, ніби наступає кінець світу. А ще я перший раз не знаю що буду готувати, ага, смішно про казати за два дні до свята. А поки я в роздумах, пропоную вам рецепт пасхальних тістечок – традиційної випічки з італійського містечка Прато. Ну що можу про них сказати? Смачні, дуже соковиті (якщо цей вираз можна застосувати до тістечок), і дуже незвичні, оскільки тісто використовується здобне. Не можу сказати, що прості у виконанні, але результат себе виправдовує.

Для заварного крему:

200 мл молока

1 яйце

85 г цукру

40 г крохмалу

Для масляно-білкового крему:

110 г вершкового масла

36 мл води

150 г цукру

3 білка

2-3 капли лимонного сока

Для сиропу:

100 г води

80 г цукру

Для теста:

120 г маку

200 мл молока + 50 мл молока

80 г цукру

70 г вершкового масла

1 яйце

2 жовтка

1,5 ч.л. сухих дріжджів

0,5 ч.л. солі

480-500 г борошна

Для початку робимо тісто.

З 200 мл молока та цукру зварити сироп, заварити у ньому мак. Дріжджі розпустити в молоці, яке залишилося, додати столову ложку борошна, дати опарі піднятися. Масло кімнатної температури збити з жовтками та яйцем, ввести запарений мак та опару, розмішати, додати борошно та сіль. Замісити тісто, дати піднятися вдвічі.

Сформувати маленькі кульки розміром з грецький горіх, викласти на деко, залишити в спокої на 40 хвилин. Пекти до золотистого кольору при 180С°. Повністю охолодити.

Робимо заварний крем: змішати половину молока з цукром, довести до кипіння. Другу половину молока розмішати з яйцем та крохмалем, додати в кипляче молоко, заварити до густини сметани. Охолодити.

Зварити простий сироп: 80гр.цукру і 100гр.води довести до кипіння, охолодити.

Надрізати навхрест дно в кожної булочки, трохи розкрити, налити по 1ст.л.сиропу, дати пропитатися. За кілька хвилин начинити булочки кремом, склеїти попарно.

Для білково-масляного крему варимо сироп з 36гр.води та 150гр.цукру, варити його потрібно 8-10 хвилин. Паралельно починаємо збивати білки з лимонним соком до стійких пік, починаємо додавати сироп, продовжуючи збивати до глянцевих пік. Масло кімнатної температури ріжемо кубиками і додаємо до білків не перестаючи їх збивати. Наступний кубик додаємо після того як розійшовся попередній.

Кожну заготовку тістечка обмазуємо кремом (я просто занурювала в чашу з кремом), обкачуємо в крихтах, тут берете на свій смак, можна горіхові, можна вафельні, я брала ванільні.

Ставимо готові тістечка на кілька годин в холодильник. Чудові тістечка, наскрізь просочені кремом – це щось неймовірне.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Пасхальні макові тістечка

Пасхальні макові тістечка

Пасхальні макові тістечка


Переглядів: 379


Додайте коментар:

защитный код

Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах РівненщиниЯк отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Рівненщини (23)
В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій. Загалом є два пакети з реабілітаційної допомоги дорослим та дітям – у стаціонарі та в амбулаторних умовах....
Пиріг "Чорний ліс"Пиріг "Чорний ліс" (27)
...
Рятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районіРятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районі (28)
28 березня о 16:07 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в селі Тучин, Рівненського...
В Держаудитслужбі готові вислухати громадянВ Держаудитслужбі готові вислухати громадян (22)
Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області повідомляє про функціонування телефонної «гарячої лінії», за якою громадяни протягом робочого дня можуть повідомляти про відомі їм...
У Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочимУ Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочим (20)
Благодійна ініціатива проходить в рамках всеукраїнської акції «Моя група крові». Її реалізує всеукраїнська асоціація донорів України - ДонорUA за підтримки одного з ювелірних...
В ДТП у Рівному травмувався мотоциклістВ ДТП у Рівному травмувався мотоцикліст (23)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Кулика і Гудачека надійшло до поліції учора, 28 березня, близько 12:20...
У Рівному розроблять місцеву стратегію безбарУ Рівному розроблять місцеву стратегію безбар'єрності (26)
Наше місто отримало унікальну можливість участі в пілотуванні нового формату місцевих Рад безбар'єрності, який стартував в...
У Рівному завершується опалювальний сезонУ Рівному завершується опалювальний сезон (42)
Сьогодні, 28 березня, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону на території Рівненської міської територіальної...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.