Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 21:45 03.04.2015 Pastiera Napoletana (неаполітанський пасхальний пиріг)Моя бабушка увидела, как я разговариваю с другом по скайпу, и пошла говорить с президентом по телевизору. Цей пиріг – класика домашньої неаполітанської кухні. Його печуть на Пасху в кожній родині. З цього року до неаполітанців пропоную долучитися і нам. Це неймовірно смачна випічка, щоб пояснити наскільки смачна скажу лише одне – з цим пирогом ми збираємо на свято іти в гості (а зазвичай в такому випадку я печу торт). Однозначно – беру до сімейних традиційних страв. В рецепті дуже цікаві смакові поєднання, які припали до душі навіть моєму чоловіку (він у мене затятий консерватор). Кількість інгредієнтів на великий пиріг, діаметром не менше 30см, у мене розмір форми 22см, тому я все ділила на два. Для тіста: 170гр.вершкового масла кімнатної температури 95гр.цукрової пудри (брала 80гр.) 2 невеликих яйця З00гр.борошна
Для начинки: 170гр.булгура (можна замінити рисом, перловкою, в оригіналі має бути пшениця) 340мл молока 120гр.цукру 250гр.рикоти (замінила домашнім творогом) 3 жовтки 2 білки цедра одного лимона (брала домашні апельсинові цукати) дрібка кориці
Спочатку готуємо тісто: масло збиваємо, додаємо цукрову пудру, збиваємо. Додаємо яйця, збиваємо до однорідної маси, додаємо просіяне борошно, вимішуємо швидко, щоб не забити тісто. Може здатися, що треба додати ще трохи борошна, не піддавайтеся, нічого не додавайте. Тісто буде трохи липке, загорнути його у плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Для начинки відварюємо крупу готовності, охолоджуємо. Додаємо цукор, цедру або цукати, заливаємо молоком і варимо до тих пір, поки молоко повністю не вбереться крупою. Даємо охолонути. Творог пробиваємо блендером до однорідної маси, додаємо до відвареної крупи, перемішуємо, додаємо жовтки, ще раз перемішуємо. Білки збиваємо до стійких пік, додаємо до начинки. Тісто виймаємо з холодильника, даємо хвилин 10 відійти при кімнатній температури. Розкачуємо в пласт, кладемо на форму, даємо спуститися на дно, ножем обрізаємо залишки тіста. З них робимо прикраси на пиріг. Форму з тістом ставимо в холодильник ще на 30 хвилин. Виймаємо, викладаємо начинку, прикрашаємо. Ставимо в духовку розігріту до 180С° на 40-50 хвилин, або до проби на суху паличку. Дати повністю охолонути і тільки тоді вийняти з форми. За бажанням можна присипати цукровою пудрою. Наступного дня цей пиріг ще смачніший, всі смаки та аромати збагачують одне одного. Смачний і такий домашній – просто ідеальний для родинного свята, яким і є Світле Воскресіння. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 901
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |