Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 22:00 28.01.2015 Запечені реберця з картоплею «по-селянські»Министр образования 10 раз не смог сдать ЕГЭ, министр здравоохранения потеряла сознание в очереди в поликлинику, депутат умер с голоду, прожив один месяц на детское пособие... Только после этого пенсионер отпустил золотую рыбку! Масові свята закінчилися, життя входить в звичну колію, а я хочу поділитися рецептом, який справив враження на моїх «різдвяних» гостей. Ну зовсім не чекала такого ефекту, тим більше, що особливо сподобалося це дітям. А діти були із примхливих, особливо дівчинка Юля, яка зовсім не їсть м’яса. Ага, тепер їсть, але тільки в такому виконанні. А ще за кілька місяців перед новим роком, я влаштувала «охоту» за одним цікавим соусом «Вустерським», знайшла тільки в «Сільпо», він там сумував наодинці, купила (не так щоб дорого - 36грн. за 200мл). Тепер дивлюся є і в «Метро», і в «Фуршеті», і в «Фоззі», ну все правильно, як тільки не треба, так скрізь і продають. Саме він є головною фішкою маринаду, а ще мої улюблені ароматичні солі. На 8 порцій: 1кг свинячих реберець миємо, обсушуємо. Готуємо маринад: 1ч.л.меду, 2ст.л.»Вустерського» соусу, 1ч.л. солі з тим’яном і цедрою лимона, розмішуємо до однорідного стану. Виливаємо на м’ясо, перемішуємо і забуваємо щонайменше на годину (чим довше, тим краще). Коли реберця вже можна ставити в духовку, готуємо картоплю: 1кг не чистимо, дуже ретельно миємо, ріжемо вздовж на 4-6 частин, додаємо 2ст.л.олії, перемішуємо і тільки тоді посипаємо 1ст.л. часникової солі. Ще раз перемішуємо і викладаємо на деко. Ставимо решітку з реберцями в духовку, а під ними розміщуємо деко з картоплею. Все печеться до готовності при 180С°. Я виймаю картоплю, а реберця включаю на 5 хвилин на подвійний гриль, щоб утворилася засмажена шкірочка, і знаю, що шкідливо, але все одно роблю. Подаємо разом з овочами, а їмо із задоволенням. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 834
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |