Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 19:40 18.01.2015 Курка з рисом під соусом «Морне»Слово не воробей вылетит, не поймаешь. А если не вылетит, то будет летать внутри и клевать мозг! Якось так склалося, що в нашій країні рис здебільшого сприймається як гарнір, ну ще як складова плову. Але є стільки цікавих рецептів, де рис «грає» так, що здається ніби наїстися не можеш. Звичайно, лідерами по кількості «рисових рецептів» є італійці (так-так, саме вони а не китайці, а ще італійці найбільші експортери рису у світі), до цих рецептів ми ще доберемося, а ось сьогодні буде рецепт кухні французької. І якщо ви прихильники ніжного, вершково-сирного смаку, без будь-яких смакових вибухів та інтенсивних «спецієвих» потрясінь, то безумовно, курка з рисом під соусом «Морне» - це те що вам сподобається. На 4 порції нам потрібно: відварити 300гр.курятини, найкраще взяти філе, варити треба з перцем, корінням пастернаку, петрушки, лавровим листочком. Бульон зберегти, м’ясо охолодити, порізати шматочками. На сковорідці розігріти 1с.т.олії, підсмажити до прозорості половину цибулини, додати 0,5стакану сирого рису, обсмажувати 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Тепер вливаємо 1,5стакана бульону, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і доводимо на маленькому вогні до готовності. Рис має увібрати всю рідину. Поки вариться рис, переходимо на найголовнішого акценту в цій страві – соусу «Морне». В каструльку наливаємо 1стакан молока, додаємо дрібно порізану половинку цибулини, 1 лавровий листочок, доводимо все кипіння, знімаємо з вогню і даємо настоятися 10-15 хвилин. Проціджуємо молоко. В іншій каструльці нагріваємо 1ст.л.олії, додаємо 1ст.л.борошна, обсмажуємо, все збереться грудочками, не лякайтеся. Додавайте поступово молоко, постійно помішуючи вінчиком, так всі грудки розійдуться. Тримаємо на маленькому вогні до утворення густого крему. Паралельно 0,5стакана вершків (10%) розмішуємо із одним жовтком, додаємо в наш крем, розмішуємо, додаємо 50гр.тертого сиру, ще раз розмішуємо і знімаємо з вогню. Соус виходить густий, на фото видно як тяжко він стікає з вінчика. Тепер залишається дрібниця – викладаємо рис у форму змащену маслом, зверху кладемо курку, заливаємо все соусом, посипаємо тертим сиром і в духовку на 20-25 хвилин при 200С°. Як тільки верх гарно зарум’яниться, можна виймати. Правду кажуть французи, що найгіршу страву можна врятувати за допомогою соусу. Здавалося би, рис, курка, ну все банально, а додали соус і - вуаля!!! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 936
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |