Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:29 24.12.2014 Торт «Schwarzwald»Побежала на маршрутку, последние пять метров лихо проехала на попе, грациозно встала, зашла в салон... Порадовал мужик "Позвольте я ваши санки отряхну? " Ну яке ж свято без торта? Я, правда, останнім часом захопилася виготовленням шоколадних цукерок, але про це буде трохи згодом. Сьогодні торт «Schwarzwald» від французького кондитера Алена Дюкаса (саме його школа, а точніше бажання у ній навчатися, не дає мені спокою кілька місяців). Я не фанатка тортів, майже кожен рецепт я переробляю під себе (особливо в кількості цукру, я скрізь зменшую удвічі), але тут майже бездоганно. Кажу «майже», тому що наступного разу вишню не буду варити у сиропі, а викладу просто після розморозки, на мій смак, це було засолодко, Ніжний, буквально танучий у роті, бісквіт, ідеальний вершковий мус, вишукана гірчинка мусу шоколадного та вибух вишні. Це просто треба один раз спробувати. Це класика світового кондитерського мистецтва. Рецептів «Чорного лісу», а саме так перекладається назва торту, багато, особисто я їх випробувала штук сім, але саме цей мене вразив. На новорічний стіл цей торт буде знахідкою, ви та ваші гості його оцінять. Не можу сказати, що простий рецепт, все-такі кілька «телодвижений» зробити доведеться, та й ціновий сегмент розціню, як вище ніж «недорого», проте результат все виправдовує. У мене по часу приготування зайняло 1,5 години, це разом з охолодженням кремів, мусів та коржів на підвіконнику. Рецепт на форму діаметром 24см та висотою 5-6 см. Спочатку випікаємо коржі: 210гр.жовтків (приблизно 8 штук, якщо яйця великі) збиваємо із 150гр.цукру до кремоподібного стану (це займе хвилин 5). Зверху просіяти 37гр.борошна, 37гр.крохмалю, 37гр.какао (все по 1ст.л. ложці з верхом). 187гр.білків (приблизно 5 штук) збити із 45гр.цукру (1,5ст.л. ложка) до стійких пік. Додаємо до яєчно-борошняної суміші. Все акуратно вимішуємо. Розтопити 75гр.масла, охолодити та змішати із 2ст.л.тіста, і тільки потім додати його до основної частини тіста. Викладаємо у форму, змазану маслом та випікаємо при 180С° 10-12 хвилин. Охолоджуємо та розрізаємо на 3 частини. Для вершкового мусу замочуємо у воді 6гр.желатину. Далі варимо англійський крем: 40гр.жовтків (2штуки) збиваємо із 45гр.цукру (1,5ст.л.) до білого кольору. Доводимо до кипіння 125гр.молока, знімаємо з вогню, додаємо яєчну суміш, розмішуємо. Ставимо на самий мінімальний вогонь та варимо до загустіння, в жодному випадку НЕ ДОВОДЯЧІ ДО КИПІННЯ! Якщо маєте кулінарний термометр, то температура не повинна перевищувати 85С°. Консистенція має нагадувати рідку сметану. Знімаємо з вогню, додаємо замочений желатин, розмішуємо, щоб желатин розійшовся. Охолоджуємо. Вершки 33% 150мл збиваємо до стійких пік і акуратно додаємо в охолоджений англійський крем, перемішуємо до однорідної пухкої маси. Ставимо на холод. Для начинки 0,5кг вишні розморозити (сік злити для просочування коржів), додати 120гр.цукру та проварити хвилин 15. Якщо ви не прихильник солодких десертів як я, то сміливо цей пункт пропускайте, і викладайте вишню без термообробки. Для шоколадного мусу розтоплюємо на водяній бані 100гр шоколаду, трохи охолоджуємо (буквально хвилин 5). 150мл вершків 33% збити до міцних пік, змішати з шоколадом. Вийде плотна маса. Всі коржі просочуємо вишневим соком змішаним із вишневим лікером. Форму прокладаємо цупкою плівкою (я використовую розрізаний пакет для запікання), викладаємо перший корж, далі викладаємо шоколадну масу, зверху розподіляємо вишні, на них - другий корж, далі викладаємо 2/3 вершкового мусу, зверху –третій корж. Ставимо в холодильник на 2-3 години. Потім знімаємо форму і прикрашаємо верх і боки торта мусом, що лишився, ну або за своїм смаком. Смачний, ароматний та просто дуже вдалий торт. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!» Тетяна Хвиль Переглядів: 685
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |