Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (22441)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3100)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2796)

Ванільне морозиво з пармезаном (2665)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2591)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2571)

Закуска із запечених баклажанів (2524)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2496)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2481)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2451)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2429)

Баклажан-кебаб в духовці (2357)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2398)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2370)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2314)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2253)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2291)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2317)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2223)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2183)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт «Schwarzwald»
Тетяна Хвиль

13:29 24.12.2014

Торт «Schwarzwald»

Побежала на маршрутку, последние пять метров лихо проехала на попе, грациозно встала, зашла в салон... Порадовал мужик "Позвольте я ваши санки отряхну? "

Ну яке ж свято без торта? Я, правда, останнім часом захопилася виготовленням шоколадних цукерок, але про це буде трохи згодом. Сьогодні торт «Schwarzwald» від французького кондитера Алена Дюкаса (саме його школа, а точніше бажання у ній навчатися, не дає мені спокою кілька місяців). Я не фанатка тортів, майже кожен рецепт я переробляю під себе (особливо в кількості цукру, я скрізь зменшую удвічі), але тут майже бездоганно. Кажу «майже», тому що наступного разу вишню не буду варити у сиропі, а викладу просто після розморозки, на мій смак, це було засолодко, Ніжний, буквально танучий у роті, бісквіт, ідеальний вершковий мус, вишукана гірчинка мусу шоколадного та вибух вишні. Це просто треба один раз спробувати.

Це класика світового кондитерського мистецтва. Рецептів «Чорного лісу», а саме так перекладається назва торту, багато, особисто я їх випробувала штук сім, але саме цей мене вразив. На новорічний стіл цей торт буде знахідкою, ви та ваші гості його оцінять. Не можу сказати, що простий рецепт, все-такі кілька «телодвижений» зробити доведеться, та й ціновий сегмент розціню, як вище ніж «недорого», проте результат все виправдовує. У мене по часу приготування зайняло 1,5 години, це разом з охолодженням кремів, мусів та коржів на підвіконнику.

Рецепт на форму діаметром 24см та висотою 5-6 см.

Спочатку випікаємо коржі: 210гр.жовтків (приблизно 8 штук, якщо яйця великі) збиваємо із 150гр.цукру до кремоподібного стану (це займе хвилин 5). Зверху просіяти 37гр.борошна, 37гр.крохмалю, 37гр.какао (все по 1ст.л. ложці з верхом). 187гр.білків (приблизно 5 штук) збити із 45гр.цукру (1,5ст.л. ложка) до стійких пік. Додаємо до яєчно-борошняної суміші. Все акуратно вимішуємо. Розтопити 75гр.масла, охолодити та змішати із 2ст.л.тіста, і тільки потім додати його до основної частини тіста. Викладаємо у форму, змазану маслом та випікаємо при 180С° 10-12 хвилин. Охолоджуємо та розрізаємо на 3 частини.

Для вершкового мусу замочуємо у воді 6гр.желатину. Далі варимо англійський крем: 40гр.жовтків (2штуки) збиваємо із 45гр.цукру (1,5ст.л.) до білого кольору. Доводимо до кипіння 125гр.молока, знімаємо з вогню, додаємо яєчну суміш, розмішуємо. Ставимо на самий мінімальний вогонь та варимо до загустіння, в жодному випадку НЕ ДОВОДЯЧІ ДО КИПІННЯ! Якщо маєте кулінарний термометр, то температура не повинна перевищувати 85С°. Консистенція має нагадувати рідку сметану. Знімаємо з вогню, додаємо замочений желатин, розмішуємо, щоб желатин розійшовся. Охолоджуємо. Вершки 33% 150мл збиваємо до стійких пік і акуратно додаємо в охолоджений англійський крем, перемішуємо до однорідної пухкої маси. Ставимо на холод.

Для начинки 0,5кг вишні розморозити (сік злити для просочування коржів), додати 120гр.цукру та проварити хвилин 15. Якщо ви не прихильник солодких десертів як я, то сміливо цей пункт пропускайте, і викладайте вишню без термообробки.

Для шоколадного мусу розтоплюємо на водяній бані 100гр шоколаду, трохи охолоджуємо (буквально хвилин 5). 150мл вершків 33% збити до міцних пік, змішати з шоколадом. Вийде плотна маса.

Всі коржі просочуємо вишневим соком змішаним із вишневим лікером.

Форму прокладаємо цупкою плівкою (я використовую розрізаний пакет для запікання), викладаємо перший корж, далі викладаємо шоколадну масу, зверху розподіляємо вишні, на них - другий корж, далі викладаємо 2/3 вершкового мусу, зверху –третій корж. Ставимо в холодильник на 2-3 години. Потім знімаємо форму і прикрашаємо верх і боки торта мусом, що лишився, ну або за своїм смаком.

Смачний, ароматний та просто дуже вдалий торт.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!»

Тетяна Хвиль

Торт «Schwarzwald»

Торт «Schwarzwald»

Торт «Schwarzwald»


Переглядів: 685


Додайте коментар:

защитный код

Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинкуКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у житловому будинку (26)
20 грудня о 01:13 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві с. Корчів'я по вул. Ст.Бандери, Рівненського...
У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7У Рівному розпочали роботи з термомодернізації у ЗДО№ 7 (27)
В обласному центрі продовжують зменшувати витрати з бюджету громади на енергоресурси, завдяки грантовим коштам. Так, розпочали роботи із термомодернізації закладу дошкільної освіти № 7 у рамках...
Після конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозруПісля конфлікту кинув гранату у бік сусідського подвір’я: у вчиненні хуліганства костопільські поліцейські повідомили зловмиснику про підозру (29)
17 грудня, 28-річному жителю села Берестовець суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього...
Костопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражіКостопільські вогнеборці ліквідували пожежу у автогаражі (37)
18 грудня о 04:03 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві м. Костопіль по вул. Сільській, Рівненського...
Сирні кільцяСирні кільця (36)
...
Зарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судомЗарізав дружину, скоїв ДТП та намагався вчинити самогубство: житель Рівненського району постане перед судом (33)
Завдавши 32 ножові удари по тілу жінки, 67-річний зловмисник, уродженець рф, орієнтовно п’ять годин знаходився із загиблою в одному помешканні й не намагався допомогти чи викликати швидку. За скоєне...
Кличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організаційКличко зустрівся з послами 40 держав та представниками міжнародних організацій (37)
Мер Києва Віталій Кличко перед Новорічними святами провів традиційну зустріч з послами іноземних держав та представниками міжнародних організацій в Україні. Привітав з прийдешніми святами та закликав...
У Рівному внаслідок ДТП постраждала пішохідкаУ Рівному внаслідок ДТП постраждала пішохідка (39)
Поліцейські наголошують усім учасникам дорожнього руху буди вкрай обережними на дорозі, особливо під час погіршення погодних...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.