Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:53 12.12.2014 Makowiec zawijany— А у вас дома есть моль? — Есть, конечно. Что же вы думаете, я совсем одинокая? До різдвяних свят ще є трохи часу, можна визначитися що приготувати, тому і ділюся саме зараз рецептом дуже смачного рулету. За його шматочок я готова пожертвувати своїм улюбленцем, рецепт давно знайшла на одному польському сайті, це, виявляється, традиційна різдвяна випічка у наших сусідів. Рецепт простий, складові доступні, а результат завжди чудовий. Спочатку готуємо тісто: 20гр.свіжих дріжджів розтираємо із 3ст.л.цукру, додаємо 90мл теплого молока, перемішуємо до однорідної маси. Зверху просіюємо 250гр.борошна, додаємо 3 жовтки, 75гр.розтопленого вершкового масла та 1ст.л.коньяку (можна замінити будь-яким міцним алкоголем з приємним ароматом). Замішуємо тісто приблизно хвилин 15. Воно виходить дуже приємне до рук. Ставимо в тепле місце на 1,5 години. Тим часом готуємо макову начинку: 250гр.маку заливаємо 0,5л крутого кип’ятку, затягуємо миску плівкою і даємо повністю охолонути. Запарюємо і 50гр.родзинок. Коли мак охолонув, мелемо його за допомогою блендера, до тих пір, поки мак не посіріє. Тоді викладаємо його у велику миску, додаємо 1ст.л.меду, 1ст.л.масла (м’якого), перемішуємо, додаємо промиті родзинки, 50гр.мелених горіхів та 1ст.л.коньяку. Тепер 3 білки та 2ст.л.цукру збиваємо до стійких пік (спочатку збиваємо білки, а потім поступово додаємо цукор, постійно збільшуючи швидкість збивання). Білки додаємо до макової начинки, дуже акуратно пермішуємо. Відразу ж починаємо робити рулет. Так як з цієї порції виходить один просто гігантський рулет, то я раджу тісто і начинку розділити навпіл. Тісто розкачуємо так, щоб утворився прямокутник, викладаємо начинку не доходячи до країв по 5-6см. Обережно скручуємо рулет, потім відрізаємо кусок пергаменту та загортаємо в нього наш рулет так, щоб край паперу опинився з-під низу, краї теж підгортаємо під низ. Це робиться для того, щоб тісто в духовці не росло. Те саме проробляємо і з другою частиною наших заготовок. Ставимо у духовку при 180С° на 40-45 хвилин (папір не знімаємо!!!). Рулети зарум’янилися – можна й виймати. А тепер можна просто посипати цукровою пудрою, а можна і зробити глазур: 90гр.цукрової пудри змішати з 3ст.л.гарячої води, розмішати та полити ще теплий рулет, зверху присипати маком, горіхами. Надзвичайно смачна випічка, просто клас!!! Щодо алкоголю, то він в духовці випаровується і залишається лише легкий аромат, та якщо рулет будуть їсти діти, то я би з начинки його прибрала. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 742
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |