Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:28 01.12.2014 Терин з печінки та винного желеСогласна ли ты: Собирать его носки по квартире, встречать в пятницу пьяным в хлам среди ночи, отпускать на рыбалку с ночевкой, смотреть с ним футбол, терпеть его друзей и вывозить все хозяйство по дому? Согласен ли ты: Отдавать ей всю зарплату, помнить все даты, регулярно дарить ей цветы, подарки, любить тещу, не пить, не гулять и ежедневно исполнять супружеский долг? Вот так надо спрашивать! А то — "...в горести, радости..." — ерунду всякую бормочут. В передсвяткові дні на наших ринках та в магазинах не проштовхнутися, люди змітають все з прилавків, ніхто про ціни навіть не згадує. Мені це нагадує картину «Останні дні Помпеї». Чому ніхто не згадує, що настане завтра, теж треба бути щось їсти, пити, за щось жити? Я згідна, що на свято готується щось краще, купуються делікатеси, які в звичайні дні не дуже дозволиш, але чому все перетворюється на загальну обжираловку, де море смаженого, гострого та ще й залитого майонезом? Є дуже пристойні, цікаві закуски, основні, гарячі страви, які і смачні, і на здоров’ї не відобразяться, і зайвих кілограм не додадуть. Одна з таких страв французький терин з печінки та винного желе. На форму міскістю 0,3 літра. Курячу печінку грам 250 відварюємо з коріннями селери, петрушки, пастернаку, перцем та лавровим листком до готовності. Поки вариться печінка, готуємо желе: 1стакан напівсолодкого вина доводимо до кипіння. Додаємо кілька горошин чорного перцю, щіпку мускатного горіха, один бутон гвоздички, половинку лимона. І самий головний інгредієнт – ягоди ялівцю, які нададуть приємного хвойного аромату, та 0,5ч.л. агар-агару. Кип’ятимо хвилин 5. Якщо використовуєте желатин, то 10гр.порошку розведіть водою, дайте розчинитися, і додавайте, як вино знімете з вогню. Обов’язково пробуйте на смак, можливо доведеться додати 1ч.л.цукру, тому нам більше сподобався варіант саме без цукру, таке ледь кислувате, освіжаюче желе В форму викладаємо дольки мандарин, зверху, відварену печінку, а тоді заливаємо процідженим, теплим желе. Ставимо в холодильник на кілька годин. Тоді виймаємо з форми, викладаємо на сервірувальне блюдо. Закуска готова. З абсолютно новорічними смаками та ароматами, смачна, низькокалорійна. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 804
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |